2
Turistička organizacija Podgorice, povodom Svjetskog dana turizma, dijelia poklone u centru grada
Praznik obilježavaju - isticanjem ponude!

- Svjetska turistička organizacija UNWTO odlučila je da se ovogodišnji Svjetski dan turizma, 27. septembar, fokusira na Turizam za Inkluzivni rast. U susret ovogodišnjem Svjetskom danu turizma, Turistička organizacija Podgorice organizovala je niz aktivnosti sa ciljem isticanja bogate kulturno-istorijske i gastronomske ponude Glavnog grada, ali i podsjećanja na vrijednosti turizma i doprinos koji ovaj sektor daje održivom razvoju - saopštila je Turistička organizacija Podgorice, koja je danas dijelia poklone u centru grada.

Prethodne sedmice počela promocija rute „Ljubavnom stazom do kulturnog identiteta Podgorice“, kojom se, između ostalog, upoznaje kultura življenja, razvijanja grada i poimanja skladnog multikulturalnog suživota na ovom prostoru.
Ruta „Ljubavnom stazom do kulturnog identiteta Podgorice“ podrazumijeva obilazak Kuslevove kuće, nekadašnjeg hamama (kupatila) koji je sagrađen u osmanskom periodu, Hađži pašinog mosta i Depedogena, Starogradske džamije, Osmanagića džamije, Sahat kule i Galerije „Risto Stijović“.
Ovo je jedna od tri rute koje je u saradnji sa Turističkom organizacijom Podgorice uradila autorka Vanja Vuković koristeći nove metode kako bi sve lokalite koji se posjećuju predstavila na što interesantniji način.
Kao nastavak promocije rute, prethodnog vikenda su na Trgu vojvode Bećir bega Osmanagića organizovane dvije manifestacije „Tradicija ukusa“ i „Kafa za merak“ tokom kojih su sugrađani i posjetioci Glavnog grada uživali u degustaciji tradicionalnih proizvoda, domaće kafe i orijentalnih poslastica, dok je ugođaj kod Sahat kule bio upotpunjen zvucima starogradskog melosa.





Posjeta : 403