2
Potpredsjednik Vlade Crne Gore posjetio Uniju poslodavaca
Velika šansa - post-covid period!

- Za Crnu Goru velika šansa je post-covid period u kom se predviđa trka za investicijama, gdje Crna Gora treba dobro da se pozicionira i time unaprijedi svoj ukupan imidž - ukazao je Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade Crne Gore, u Uniji poslodavaca Crne Gore.

Navodeći da je intencija Vlade da se pomogne biznis i privreda, Abazović je naglasio da Vlada Crne Gore vrednuje fer biznis i štiti one koji pošteno rade, dok oni koji rade izvan zakonskih okvira ne treba da osjećaju komociju. Potpredsjednik Vlade je naznačio da se u odnosu na prethodnu godinu situacija u našoj privredi umnogome popravlja, imajući u vidu da turistička sezona protiče u najboljem redu.
- Potrebno je da stimulišemo preduzetnički duh i ohrabrimo mlade u privatnom biznisu kako bi se u budućnosti značajnije umanjio broj od 2/3 njih koji svoju budućnost vide u javnom sektoru - istakao je potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović nakon sastanka sa predsjednikom Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Predragom Mitrovićem i saradnicima.
Predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore Predrag Mitrović istakao je važnost dijaloga i saradnje između UPCG i Vlade Crne Gore i naglasio da Vlada u njima ima stručnog sagovornika koji je spreman da pomogne u tome. Iz Unije poslodavaca su naveli da su reforme u privredi neophodne i da fokus u narednom periodu treba da bude na zelenoj i digitalnoj transformaciji.
Na sastanku potpredsjednika Vlade i Unije poslodavaca razgovaralo se i o modalitetima saradnje Vlade i UPCG, borbi protiv korupcije i privrednog kriminala, o stanju biznis ambijenta i očekivanjima privrede po pitanju održivosti preduzeća i očuvanja radnih mjesta, kao i problemima sa administrativnim barijerama.

Posjeta : 70