1
U posljednjem kolu grupne faze DELO EHF Lige šampiona rukometašice "Budućnosti" savladale "Podravku" 33:26 (13:11) i u osmini finala igraće protiv "Ferencbaroša"
Najvažnije je ostati - bez povreda i covid!

       - Mnogo stvari je iza nas i ponosna sam na ove djevojke, neke od njih su „multipraktik“ jer igraju na više pozicije, a naročito se to odnosi na poziciju desnog beka. Djevojke su dale maksimum, ponosna sam na njih i srećna sam što smo ostale zdrave nakon ovog meča. Ferencvaroš je dobar, mlad tim, koji je generacijski sklapan i odlično djeluju tokom čitave sezone. Ipak, bilo je i oscilacij u njihovoj igri, imaju slabih tačaka koje su bile evidentne u nekim utakmicama. Treba međutim, da razmišljamo prije svega o našoj igri, da ispravimo neke greške koje smo uočili u prethodnim utakmicama, imamo vremena da to uradimo u pauzi do osmine finala. Najvažnije je da nas zaobiđu povrede i koronavirus, na nama je da naporno radimo i vidjećemo za što će to biti dovoljno - istakla je Bojana Popović, trener rukometašica "Budućnosti", koje su večeras, u poosljednjem kolu grupne faze DELO EHF Lige šampiona savladale "Podravku" 33:26 (13:11) pa će u osmini finala igrati protiv "Ferencbaroša".

- Srećna sam i ponosna što smo uspjele da se izborimo sa svim okolnostima i problemima koje smo imali u proteklom periodu. Pravile smo greške u duelu protiv Podravke, protivnik je to kažnjavao golovima iz kontri, ali zasluženo smo došle do pobjede. Srećna sam i što nije bilo povreda. Ferencvaroš nas očekuje u osmini finala, to je težak protivnik, ali imamo vremena da se pripremimo na najbolji način i vjerujem da možemo da im se suprotstavimo – kazala je Arenhart, koja je imala 14 odbrana.

BUDUĆNOST – PODRAVKA 33:26 (13:11)

PODGORICA – Dvorana: „Bemax arena“. Igrano bez prisustva publike. Sudije: Dojčinov, Gorecov (Bugarska). Sedmerci: Budućnost 3 (3), Podravka 4 (3). Isključenja: Budućnost 8, Podravka 8 minuta.
BUDUĆNOST: Atingre (jedna odbrana), Arenhart (13 odbrana i sedmerac), Radičević 8 (1), Gugač, Popović, G. Marsenić 2 (1), Novović, A. Marsenić 1 (1), Pavićević 2, Pino 4, Maslova, Ramusović 2, Mehmedović 2, Kadović 2, Grbić 5, Vukčević 5.
PODRAVKA: Ećimović (tri odbrane), Dumanska (dvije odbrane), Zadravec 1, Turk 4, Beganovič 1, Karlovčan 1, Popović, Jandrašić, Džono 1, Milosavljević 6 (1), Mrden, Mugoša 1, Franušić, Buljan, Cakalu 8 (2), Karlos Azenaide 3.

Posjeta : 41