1
Povodom čestitke predsjednika Vlade Crne Gore profesora dr Zdravka Krivokapića “Dana Republike Srpske“
Ignorisao odluku - institucija Federacije BiH!

      - Svoju čestitku, premijer je pokušao da sakrije od domaće, ali i međunarodne javnosti, jer čestitati neustavni praznik, koji dva konstitutivna naroda smatraju sramnim datumom, zaista je uvreda za Federaciju Bosne i Hercegovine, njene građane ali i za sve Bošnjake, Hrvate koji žive u Crnoj Gori - istakao je Mehmed Husović, predsjednik Opšinskog odbora DPS Rožaje, povodom čestitke predsjednika Vlade Crne Gore profesora dr Zdravka Krivokapića “Dana Republike Srpske“.

- Zdravko Krivokapić je, čestitao takozvani “Dan Republike Srpske“, uprkos činjenici da je 2015. godine, Ustavni sud Bosne i Hercegovine, zakon kojim je 9. januar označen kao praznik, proglasio neustavnim, a da ga je Venecijanska komisija označila kao “diskriminatorski”, između ostalog jer Bošnjaci i Hrvati smatraju da je tog dana započelo etničko čišćenje i ratno razaranje.
Vjerujemo da je Krivokapić znao da je povod za ovakvu odluku Ustavnog suda taj što je tog datuma, dakle 9. januara 1992. godine u Sarajevu samozvana Skupština srpskog naroda u Bosni i Hercegovini donijela “Deklaraciju o proglašenju Republike srpskog naroda Bosne i Hercegovine”, a da su na čelu te samoproglašene Republike bila lica koja su kasnije osuđena za ratne zločine pred Haškim sudom: Radovan Karadžić, Biljana Plavšić i Momčilo Krajišnik.
Ipak, Krivokapić se potrudio da njegova čestitka protivustavnog praznika, ipak dovoljno odjekne u “srpskom svetu”, kako bi na taj način osnažio svoje poljuljane pozicije u toj imperijalističkoj tvorevini osmišljenoj u glavama sljedbenika nacional - šovinističke ideologije Mladića, Karadžića i ostalih ratnih zločinaca.
Posjeta : 10