1
Vaterpolisti Crne Gore osvojili drugo mjesto na turniru evropskih kvalifikacija za plasman na F8 Svjetske lige
"Ajkule" ostvarile cilj!

    Vaterpolisti Crne Gore osvojili su drugo mjesto na turniru evropskih kvalifikacija za plasman na F8 Svjetske lige. "Ajkule" su plasmanom u finale izborile završi turnir Svjetske lige, a večeras su poražene od Grčke 7:12.

Prethodno, "ajkule" su bile bolje od Hrvatske i Italije, a ovo takmičenje bila im je odlična priprema za ono glavno, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre u Roterdamu od 14. do 21. februara.
Najefikasniji u grčkoj selekciji bio je Joanis Fontulis sa tri gola. U crnogorskoj selekciji najbolji je bio Aleksandar Ivović sa tri, dok su po gol postigli Marko Petković, Miroslav Perković, Aleksa Ukropina i Dušan Matković.
Upravo ćemo se sa Grcima u grupi boriti za prvo mjesto i lakše rivale na putu do jedno od tri mjesta koje vode na Olimpijske igre u Tokiju.
Za te kvalifikacije "ajkule" će se pripremati u Đenovi od 18. do 24. januara sa ekipom Pro Reka, od 27. do 29. januara Podgorica će biti domaćin međunarodnog turnira (Crna Gora, Srbija, SAD i Njemačka), dok će završne pripreme odraditi takođe u Podgorici od 1. do 11. februara kada je i planiran put za Roterdam.
CRNA GORA - GRČKA 7:12 (2:3, 1:4, 3:4, 1:1)

Sudije: Naumov (Rusija), Aleksandresku (Rumunija). Igrač više: Crna Gora 7 (5), Grčka 8 (3). Peterci: Crna Gora 1 (1), Grčka 1 (1).
CRNA GORA: Lazović, Brguljan, Radović, Petković 1, Popadić, Perković 1, Vidović, Ukropina 1, Ivović 3, Spaić, Matković 1, Banićević, Kandić (14 odbrana).
GRČKA: Cerdevas (osam odbrana), Genidunijas, Skumpakis, Kapocis 1, Fudulis 3, Papanastasiju 2, Dervisis, Argiropojlos 2, Murikis 2, Kolomvos 2, Kiuvecis, Vlahopulos, Galanidis.




Posjeta : 554