0
Nebojša Medojević, predsjednik "Pokreta za promjene", o posljednjem zaduženju države
Tajno pregovarali - da bi se "ugradili"?!

         - Čim je neko tajno pregovarao o kamati, postoji osnovana sumnja da se neko ugradio u proviziju i kamatu - zaključuje Nebojša Medojević, predsjednik "Pokreta za promjene", današnju Facebook objavu "Džaba ste krečili! Neko je uzeo pare" o posljednjem zaduženju države od 750 miliona eura koje su "tajno, ali organizovano" realizovali predsjednik Vlade Crne Gore dr Zdravko Krivokapić i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

- Režimski analitičari i mediji polušavaju da odbrane protivustavnu, protivzakonitu , tajnu i krqjnje sumnjivu transakciju Krivokapića i Spajića i zaduženje od 19,2% BDP po spekulativnoj kamati od 2,875% koja je DOGOVORENA u direktnoj pogodbi , bez javnosti.
Poslednje zaduženje Crne Gore iz oktobra 2019. bilo je za 500 miliona eura, po kamati od 2,55% . A u 2020. kamate su samo padale zbog priliva jeftinog novca iz emisija ECB za finansijske pakete pomoći zbog pandemije. A Vlada je ugovorila kamatu od 2,875% na 750 miliona eura. A 2,875% je više nego 2,55% koju je dobila Vlada DPS.
A kamata označava i povjerenje investicione javnosti u Vladu , a u sebi sadrži i tzv neekononske rizike , kao što su korupcija, postovanje ugovora, konkurentnst, monopole, sivu ekonomiju , (šverc cigareta itd itd}. Nakon pada korumpiranog DPS, kamata je morala biti manja.
- Nema tajnih poslova sa parama poreskih obveznika. Zato se i zovu javne finansije - podsjeća na kraju Medojević.
Posjeta : 13