0
u četvrtfinalu Svjetske lige, poslije peteraca, Crna Gora savladala Hrvatsku 15:14 ;10:10 (1:2, 1:1, 3:4, 5:4)
Apetiti "ajkula" - sada rastu!

         - Pobijedili smo velikog rivala, ekipu sa velikim kvalitetom. Bila je to utakmica sa dosta obrta, vraćali smo se iz minusa, trebalo je imati i malo sreće da u posljednja dva minuta stignemo dva gola zaostatka. U penal-lutriji momci su bili skoncentrisani, dobro su šutirali. Čestitam im na borbenosti, želji i vjeri da mogu da se vrate. Nisam imao procjenu, nakon duge pauze, kakvo je naše trenutno stanje, moram da budem zadovoljan. Mi smo došli ovdje da vidimo koliko možemo, ali sada nam apetiti rastu i želimo da budemo među tri najbolje selekcije i igramo završnu rundu Svjetske lige - istakao je Vladimir Gojković, selektor vaterporolo reprezentacije Crne Gore, koja je danas u Debrecinu, u četvrtfinalu Svjetske lige, poslije peteraca, savladala Hrvatsku 15:14 (10:10).

U reprizi utakmice za bronzu sa posljednjeg Evropskog prvenstva, kada su slavile "ajkule", dvije selekcije odigrale su večeras odličan meč u Debrecinu. Igralo se, praktično, gol za gol. Hrvati su u posljednji minut ušli sa prednošću od 10:9, nakon što smo s eodbranili, imali smo posljednji napad za izjednačenje i peterce, a uspješno ga je završio Aleksa Ukropina.
Za našu selekciju kod izvođenja peteraca precizni su bili Brguljan, Ivović, Vidović, Radović i Matković, dok je šut Garsije zaustavio Kandić.
Crna Gora će u nastavku turnira igrati polufinale sa Italijom koja je bila bolja od Mađarske 9:8. U drugom polufinalu sastaju se Španija i Grčka, koje su bile bolje od Srbije odnosno Francuske.
CRNA GORA - HRVATSKA 15:14 - nakon peteraca (1:2, 1:1, 3:4, 5:4)

Debrecin, Sudije: Voevodin (Rusija), Ome (Njemačka). Igrač više: Crna Gora 11 (3), Hrvatska 8 (3).
CRNA GORA: Lazović (devet odbrana), Brguljan 2, Radović 1, Petković 1, Popadić, Perković, Vidović, Ukropina 2, Ivović 3, Spaić, Matković 1 Banićević, Kandić (odbranio peterac).
HRVATSKA: Bijač (18 odbrana), Macan, Fatović 5, Dobud 1, Joković 1, Bukić 1, Burić, Bušlje 2, Miloš, Vrlić, Benić, Garsija, T. Popadić.
Posjeta : 11