0
Povodom paljenja državne zasstave u Pljevljima, DPS pozvala Sekulovića i Damjanovića da profesionalno obavljaju posao
Nadležni ignorišu - zastrašivanje i govor mržnje!

      - Jasno je i ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću i v.d. direktoru UP Vesku Damjanoviću da je zastava bila upaljena, i da je to posljedica dosadašnjeg ignorisanja i konstantnog nereagovanja nadležnih organa na sve učestalije oblike zastrašivanja, govora mržnje i brojne napade prema neistomišljenicima. Od konstituisanja nove vlasti primjetno je da Uprava policije nema sluha za ove probleme niti želju da u skladu sa svojim ovlašćenjima stane na put eskalaciji nacionalne ostrašćenost - ocijenila je DPS i pozvala Sekulovića i Damjanovića da profesionalno obavljaju posao, a ne po zahtjevima političara iz nove vlasti.

- Saopštenje Uprave policije da državna zastava nije zapaljena - iako su svi vidjeli kako državni simbol stoji iznad lomače, dok se nad njim iživljava grupa huligana, pali je i to sve obznanjuje javnosti - predstavlja licemjerje i potcjenjivanje zdravog razuma naših građana. Nedopustivo je da političari zloupotrebljavaju Upravu policije, kao i da rukovodioci ovog organa, na to pristanu.
Sinoćnim skandaloznim postupanjem, Uprava policije, koja je paradoksalnim pravdanjem da "nije bilo paljenja zastave" iako je sve snimljeno i objavljeno na društvenim mrežama, praktično samo je stala u zaštitu i dala svoju podršku ovakvom sramotnom činu.
Pozivamo ministra Sergeja Sekulovića i v.d. direktora Uprave policije Veska Damjanovića, da se u skladu sa zakonom, svojim poslom bave profesionalno i objektivno, a ne prema nalozima i zahtjevima političara iz nove vlasti i da shodno svojim nadležnostima spriječe svaki pokušaj demonstracije nacionalističkog divljanja, koje je preplavilo Crnu Goru, nakon posljednjih parlamentarnih izbora.
Posjeta : 17