0
Iz srca, na vrh pera
Na Badje veče!

       Srećan Badnji dan i Badnje veče i Božić vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti, budimo večeras za primjer, a takvi za vazda, samo budimo ljudi, hrišćani! Poželimo da nam badnjaci pršte i izgore za mir, zdravlje i ljubav svih nas i naših najbližih! Čak i onih koji ne misle tako!


Nijesam veliki vjernik, da Bog oprosti, niti pretendujem da pametujem, ali iskreno, kao neko ko voli sve dobre ljude, ne dijeleći ih nikada po vjeri, naciji, političkoj pripadnosti i po ko još zna kakvim glupostima, ovaj apel, bolje reći vapaj, tipkam srcem, a tako shvatam i badnjak i Božić, najradosniji hrišćanski praznik, da nas ovi blagdani zbližavaju, a ne dijele! Budimo iznad svega ljudi, ne dozvolimo da nas dijeli ni jedna vlast, ni jedna dnevna politika! Ne dozvolimo da oni vladaju s nama, oni trba da nam služe! Cijenimo pretke, živimo za potomke!
Imajmo miran san, gledajmo u oči jedni drugima, neka naše ruke uvijek budu ispružene da pomognu, a ne da se biju! Ne nasijedajmo na njihovu priču. Uostalom, istorija je učiteljica života, a pravda jeste spora,ali,ipak, dostižna je!To je moja Crna Gora, jedna, jedina, da je vjećna!
Posjeta : 20