0
Predsjednik Skupštine Crne Gore razgovarao sa premijerom
Nema jačeg od države - i volje građana!

             - Nema tog pokušaja blokade sistema, niti zloupotrebe državnih organa, na koji nemamo odgovor u duhu demokratije, civilizovanog pristupa i dosljedne primjene Ustava Crne Gore, zakona i drugih propisa. Niti jedan organ ili pojedinac nije i ne smije biti jači od države Crne Gore, od njenih institucija i od njenog pravnog sistema, a naročito ne od volje građana izražene na izborima - poručili su predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić i predsjednik Vlade Crne Gore dr Zdravko Krivokapić, koji su sa sastanka poručili da su "mir i stabilnost, jačanje institucija sistema, poštovanje Ustava Crne Gore i međunarodnih standarda, uzvišeni su ciljevi nove parlamentarne većine i izvršne vlasti koje niko neće i ne može ugroziti.

- Skupština Crne Gore pravovremenom reakcijom spriječila protivpravni pokušaj DIK-a da prekroji izbornu volju građana, blokira institucije sistema i spriječi ustavno funkcionisanje Skupštine Crne Gore. Na taj način je najviši zakonodavni organ države zaštitio i Ustav Crne Gore i svoju ustavnu poziciju - saglasili su se Bečić i Krivokapić.
- Skupština Crne Gore pravovremenom reakcijom spriječila protivpravni pokušaj DIK da prekroji izbornu volju građana, blokira institucije sistema i spriječi ustavno funkcionisanje Skupštine Crne Gore. Na taj način je najviši zakonodavni organ države zaštitio i Ustav Crne Gore i svoju ustavnu poziciju - konstatovali su saggovornici:
- Institucije sistema su spremne da odbiju svaki naredni pokušaj protivpravnog djelovanja bilo kog pojedinca ili grupe, čiji je interes da zaustave mirnu tranziciju vlasti.
Ozbiljnošću, odgovornošću, mirom i demokratijom čuvamo institucije sistema, a građanima poručujemo da na svaki pokušaj dizanja tenzija i unošenja razdora i podjela odgovore ispruženom rukom prijateljstva i solidarnosti, posebno su u razgovoru istakli predsjednik Skupštine i premijer.
Posjeta : 8