0
Selektor vaterpolo "A" reprezentacije Crne Gore saopštio spisak kandidata za turnir Svjetske lige
Formu dižu - u Beogradu i Debrecinu!

       - Odradićemo pet treninga sa reprezentacijom Srbije. Kroz te treninge vidjećemo trenutno formu i odrediti 14 igrača koji putuju za Debrecin. Tamo će nastupiti 13 igrača, ali vodimo jednu rezervu u slučaju da neko bude pozitivan prilikom ulaska u hotel. U normalnim okolnostima igrači su imali ogroman broj utakmica tokom ljeta i jeseni, u 2020. godini to je bio neki minimum, od 5 do maksimum 15 utakmica. Izgubio se dosta osjećaj za igru. Nadam se da ćemo se kroz sve ove utakmice vratiti na željeni nivo, da kroz pripreme u Beogradu i pogotovo utakmice u Debrecinu dobiti sliku trenutnih mogućnosti. To bi bila osnova za dalji rad - istakao je Vladimir Gojković, selektor vaterpolo "A" reprezentacije Crne Gore, koja je otputovala za Beograd, gdje će do 6. trenirati sa selekcijom Srbije i pripremati se za turnir evropskih kvalifikacija za odlazak na finalni turnir Svjetske lige.

Nakon priprema na bazenu Instituta Igalo, Gojković je odabrao 17 igrača koji će odraditi pripreme u Srbiji i konkurisati za odlazak u Debrecin gdje će se održati kvalifikacioni turnir od 8. do 10. januara.
Spisak igrača: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Stefan Vidović, Dimitrije Obradović, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Vlado Popadić, Dušan Matković, Dušan Banićević, Miroslav Perković, Slaven Kandić, Savo Ćetković, Aleksa Ukropina, Nikola Moskov.
Pored selektora Gojkovića u stručnom štabu su pomoćni treneri Miloš Šćepanović, Miodrag Matković i Milan Ćirović, doktor Vladimir Dedović i fizioterapeut Ivan Borović.
Crna Gora će u četvrtfinalu igrati sa Hrvatskom, 8. januara od 16,45, a u eventualnom polufinalu rival bi bio bolji iz meča Francuska - Grčka. Plasman u polufinale izboorila je Španija koje je u februaru bila bolja od Srbija i ona čeka boljeg iz duela Italije i Mađarske.
Posjeta : 11