0
DPS najoštrije osuđuje govor mržnje i prijetnje upućene političkom analitičaru Ljubomiru Filipoviću i njegovoj porodici
Glas razuma proglašavaju - neprijateljskim!

                - Činjenica je da nova vlast na čelu sa Krivokapićem, Mandićem, Abazovićem pokušava da Crnu Goru nasilno pretvori u konzervativnu, klerikalnu, desničarsku, velikosrpsku tvorevinu, u kojoj će svaki glas razuma biti proglašen neprijateljskim, samo zato što konstatuje ono čemu svi prisustvujemo - da se čini otvorena šteta crnogorskom društvu i njegovoj emancipaciji, samo da bi se država prilagodila zahtjevima i viziji jedne vjerske zajednice. Što je nedopustiva ali i neodrživa pojava u 21. vijeku, na tlu Evrope, i svima je jasno da će taj eksperiment imati neslavan kraj - konstatovala je DPS, koja najoštrije osuđuje govor mržnje i prijetnje upućene političkom analitičaru Ljubomiru Filipoviću i njegovoj porodici.

Smatramo prijeko potrebnim da nadležni državni organi stanu na put svakom daljem obliku zastrašivanja, govoru mržnje i sve učestalijim napadima grupacije izgrednika prema neistomišljenicima i nezavisnim subjektima.
Prijetnje uvaženom građanskom aktivisti i analitičaru, Ljubomiru Filipoviću samo su odraz društvene klime u Crnoj Gori u kojoj se mete crtaju onima koje je klerikalna, nazadna i desničarska vlast proglasila nepodobnima. A to je više od polovine Crne Gore, koji vide i osjećaju ono o čemu Ljubo Filipović javno piše.
Ljubomiru Filipoviću su upućene najgnusnije prijetnje samo zato što se, za razliku od mnogih iz NVO sektora, nije strpao u grupu apologeta vlasti, već veoma racionalno i objektivno javno promišlja o pojavama sa kojima se suočava naša država.
Žalosno je da ćute javni djelatnici koji su svoj imidž izgradili tako što su iz pozicije građanskih aktivista, za svaku anomaliju u društvu prozivali vlast DPS. Da li im se ove gnusne prijetnje upućene Filipoviću čine naivnim ili, prije će biti, da se pozicioniraju za neku sinekuru u novoj vlasti.
Sramotno je što su Dritan Abazović i njegova sujeta ignorisali Filipovićeva upozorenja. Jer, ma koliko se potpredsjednik Vlade zadužen za bezbjednost neslagao sa Filipovićem, sramno je da vlast uzurpira da bi se u maniru provincijalnog politikanta slikao i skupljao lajkove po društvenim mrežama, dok su, za to vrijeme građani izloženi linču izopačenih umova, koji prepoznaju vrijeme ove vlasti, kao pogodno za svoje “aktivnosti”.
Pozivamo Abazovića, da se bavi svojim poslom ili da se skloni sa mjesta koje zauzima, i tako bar spere djelić srama koji će ga, svakako, zauvijek pratiti zbog svega što je uradio Crnoj Gori.
Posjeta : 13