0
Liberalna partija traži da kompletno rukovodstvo Skupštine koje je predvodilo nelegalnu sjednicu 28.12., na čelu sa predsjednikom Bečićem, podnese ostavke
Sa "hajdučke" sjednice - odluke ništavne!

    - Sada je svima jasno da su odluke i zakoni koje je donosila Skupština na "hajdučkoj" sjednici bez kvoruma ništavne i da se moraju ponovo usvajati i glasati kada bude zakazana redovna sjednica,koja će imati kvorum. Vraćanjem ovih akata od strane predsjednika Đukanovića Skupštini na ponovno odlučivanje bio je logičan i jedini zakonski i ustavno moguć slijed događaja - ocijenila je Liberalna partija, koja traži da kompletno rukovodstvo Skupštine koje je predvodilo nelegalnu sjednicu 28.12. protekle godine, podnese ostavke, na čelu sa predsjednikom Bečićem, potpredsjednicima Bulajićem i Bošnjak te pomoćnicnom generalnog sekretara Jelenom Radonjić.

- Oni su svjesno i sa predumišljajem prekršili Ustav, više zakona i poslovnik, o čemu su i svjedočili građani uživo. Za takav bahat odnos, samovolju i bezvlašće moraće da ponesu odgovornost.
Građani su svjedočili nezapamćenom pravnom nasilju koje se nikada nije desilo u istoriji crnogorskog parlamentarizma, od 1905. i prve Skupštine pa sve do ove skupštine,većine okupljene oko DF, Demokrata i URA su započeli sjednicu bez osnovnog demokratskog standarda,kvoruma.Zarad partijskih i interesa SPC priredili su Crnoj Gori neviđenu sramotu i institucionalni haos.
Posjeta : 13