3
Press konferencija lidera "DF", Andrije Mandića, Milana Kneževića i Nebojše Medojevića
Traže vanredno stanje - i obračun sa mafijom!

- Vrijeme je za konsenzus svih zdravih demokratskih snaga. Sa mafijom se ne pregovara, sa mafijom se obračunava. Ovo je akt terorizma i Vlada može dobiti podršku EU, NATO i SAD i ovo moramo iizvesti do kraja - istakao je Nebojša Medojević na press konferenciji na kojoj je Milan Knežević saopštio da im je vlast dva dana pred parlamentarne izbore pripremala isti scenario državnog udara kao prije četiri godine.
Medojević je pozvao Vladu Crne Gore i premijera da sazove sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost i predloži uvođenje vanrednog stanja u borbi protiv crnogorske mafije i terorističke DPS i da se odmah pokrene procedura za zabranu DPS.

- U saznanju smo da je 28. avgusta major Dragan Rašković iz skladišta u Brezoviku, po naređenju komandanta kasarne pukovnika Dragana Dulovića, u kasarnu Masline dostavio 30 automatskih pušaka M-70 sa 5040 metaka u četiri sanduka, 3780 metaka 7,62 u tri sanduka i 7560 metaka u šest sanduka. Istoga dana 20 automatskih pušaka M-70 uzima ANB zajedno sa sanducima municije, a 10 automatskih pu[aka M70 preuzima generalštab. Vidi se da su sanduci otvarani, a to znači da su puške punjene. Tražimo informaciju od nadležnih organa za šta je ovo oružje korišteno 28. avgusta, dva dana pred parlamentarne izbore. Želimo da nam nadležni dostave reverse o predatom oružju iz Brezovika u kasarnu Masline, reverse iz kasarne Masline u ANB i želimo da znamo ko je i za šta koristio puške i municiju. Veoma je simptomatično da se dva dana pred održavanja izbora zadužuje 30 automatskih pušaka, da 20 budu proslijeđene ANB, a 10 u Generalštab. Toga dana u kasarni Masline, prilikom preuzeća pušaka i metaak i njihovog transporta u ANB. Podsjetiću vas da je 12. oktobra, kada se Mirko Velimirović prisjetio Mojkovačke bitke, na sličan način došlo do zaduživanja 40 automatskih pušaka - naveo je Knežević i dodao:
- To je kasnije iskorišćeno kao klopka i zamka za generala Dikića, iako se jasno vidi da postoji revers, fotoelaborat i da postoji dokumentacija da je kasnije uskladišteno u kuću visokog policijskog funkcionera, gdje je trebao da budee doveden general Bratislav Dikić. To oružje predstavljeno je u dokaznom postupku da je trebalo da bude iskorišteno od D, kako bi mi nasilno upali u Skupštinu Crne Gore, uhapsili ili ubili Mila Đukanovića. Četiri godine kasnije isti scenario. S pravom sumnjamo da se to oružje nalazi kod ljudi koje kontroliše ANB, na čelu sa Dejanom Peruničićem. Ovo je još jedan dokaz kako je država, na čelu sa Markovićem i Đukanovićem, kreirala unutrašnje neprijatelje, kako bi pravdala izborne krađe.
- Ovo je dokaz da je državu otela kriminalna teroristička organizacija koja ovom državom vlada 30 godina i da jee ta kriminalna organizacija, čije je političko krilo DPS, spremna na sve da sačuva vlast, da sačuva slobodu i opljačkane pare. Ta teroristička organizacija stoji iza niza ubistava i predstavlja najveću bezbjednosnu prijetnju Crnoj Gori, Evropi i regionu. Za ovo moraju da se uvedu vanredni ljekovi, do uvođenja vanrednog stanja.. DPS ima paramilitarnu strukturu koja je spremna da izazove građanski rat, ako se taknu interesi Mila Đukanovića i kriminalnih struktura. Zato je vrijeme za konsenzus svih zdravih demokratskih snaga. Sa mafijom se ne pregovara, sa mafijom se obračunava - ukazao je Medojević.


Posjeta : 13