3
Tivatska DPS I SD ukazuju na zloupotrebu djece u Osnovnoj školi "Drago Milović"
Djeci paketići od - "piona SPC"!

      - Gotovo da se nijesu ugasila svijetla u Parlamentu Crne Gore u kojem su poslanici apostolske većine nezakonito donijeli izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti i uvjerenja i pravima vjerskih zajednica, kojima je SPC omogućeno da bude van države i zakona i da radi što hoće, negirajući tako Crnu Goru i sve šta je crnogorsko, u Tivtu su, zarad te zlokobne ideje, na najgrublji način zloupotrijebljena djeca - konstatuje DPS Tivta i kao i SD, pozivaju resornu ministarku Vesnu Bratić da reaguje zato što je direktor Osnovne škole "Drago Milović", dopuštajući da Bratstvo Srpske pravoslavne omladine Tivat dijeli novogodišnje paketiće, prekršio Ustav i zakon.

- Prekršeno je nešto najbitnije, a to su osnovna dječija prava, a uz to bezobzirno zanemarujući činjenicu da su tu bila djeca raznih nacionalnosti i konfesija. Sramni postupak ovih piona u mreži beskrupulozne SPC, oličen u dijeljenju vjerskih pamfleta o bratstvu srpske pravoslavne omladine Sveti Pantelejmon, uz paketiće sa slatkišima, svim prisutnim mališanima, pokazao je da nemaju granica u svojoj besprizornosti. Sve što se dešava u Tivtu od kada je neprirodna koalicija na vlasti, uz podršku nestajućeg SDP-a, nepogrješivo podsjeća na sumorne i zamalo kobne devedesete, kada je u ovom gradu vladala ista mračna ideologija - zaključuje DPS Tivta.
- Juče smo bili svjedoci podjele paketića djeci prvog razreda OŠ 'Drago Milović' od Bratstva Srpske pravoslavne omladine Tivat. Ne dovodeći u pitanje human gest i ne zalazeći u njihove namjere, Socijaldemokrate Tivat osuđuju i upućuju kritiku direktoru obrazovne ustanove koji se oglušio o Ustav i Zakon države Crne Gore, te grubo prekršio Opšti zakon o obrazovanju i vaspitanju koji propisuje da je u 'Ustanovi zabranjeno religijsko djelovanje osim u ustanovama koje su licencirane kao srednje vjerske škole - navodi tivatska SD.
- Tvrde da je direktor na ovaj način omogućio udruženju koje baštini vrijednosti jedne konfesije, da podijeli novogodišnje paketiće sa njihovim obilježjima, zanemarujući činjenicu da, kako su kazali, najosjetljivija kategorija te zajednice, djeca, nije smjela na ovaj način biti zloupotrijebljena.
Ističu da ustanova ne smije da bude mjesto promocije religijskih, nacionalnih, političkih i bilo kojih drugih obilježja.
- Naglašavamo da je nedopustivo instriuranje djece od strane bilo koje vjerske zajednice, što predstavlja grubo kršenje dječijih, a ujedno i roditeljskih prava. Roditelji su okosnica porodice i njima pripada isključivo pravo u kom pravcu će usmjeravati i vaspitavati svoju djecu, uvažavajući njihova različita vjerska opredjeljenja.
Socijaldemokrate Tivta pozivaju direktora na odgovornost, a ministarku Bratić da djeluje u skladu sa svojim nadležnostima - navodi se u saopštenju SD Tivat.
Posjeta : 14