3
Lider "PzP" Nebojša Medojević o emitovanju obveznica od 750 miliona eura
Organizovani kriminal - Savića i Krivokapića!

    - Ako ovo nije ORGANIZOVANI KRIMINAL, ja ne znam sta je! - napisao je danas na FB profilu lider "PzP" Nebojša Medojević o emitovanju obveznica od 750 miliona eura, u režiji ministra privatnih finansija Mickej Savića, koji je "potvrdio sve moje kljucne teze" o toj emisiji za koju Vlada NIJE donijela odluku o zaduzenju i emitovanju drzavnih obveznica; Vlada NIJE pripremila izmjene i dopune Zakona o budzetu za 2020 kojom bi se predvidjelo ovo zaduzenje.

3. Privatna odoba Mickej Spajic je vise od dva mjeseca NEOVLASCENO u ime i za racun drzave Crne Gore vodio tajne pregovore sa kupcima obveznica
4. Vlada NIJE u iavnoj konkurentskoj proceduri izabrala investicione banke da prupreme emisiju , iapitaju trziste, kontaktiramu kupce. Investiciona banke su izabrane DIREKTNIM PREGOVORIMA. Direktno tajno pregovaranje je OSNOVNI MEHANIZAM KORUPCIJE
5. Vlada NIJE donije odluku o visini kamate koji ce poreski pbveznici platiti . Nornalna procedura je da Vlada u iavnom pozivu za upis o lipovinu obveznica prethodno ODREDI VISINU KAMATE, na predlog Investicione banke koja prethodno istrazi stanje na trzistu i zainteresovanist kupaca. Kamata je u ovom slucaju ugovarana NEPOSREDNO U DIREKTNIM PREGOVORIMA. . Direktno tajno pregovaranje je OSNOVNI MEHANIZAM KORUPCIJE. Neko se ugradio u ovu spekulativnu kamatu od 2,875%. Poslednja emisija drzavnih obveznica je prodata u oktobru 2019 po kamati od 2,5%
6. Vlada NIJE na transprantan nacin , javno i u konkurentskim uslovima izabtala pravnog savjetnika. Pravni savjetnika je izabran NEPOSREDNO U DIREKTNIM PREGOVORIMA. . Direktno tajno pregovaranje je OSNOVNI MEHANIZAM KORUPCIJE
7. Ministar Mickej Spajic je 09.12 obavjestio iavnost da je emisija obveznica od 750 miliona EUR REALIZOVANA. Na Londonskoj berzi je registrovana tek 17.12. Jos jedan dokaz da je ova transakcija realizovana u DIREKTNIM PREGOVORIMA I TAJNO SA UNAPRIJED IZABRANIM KUPCIMA.
8. Vlada NIJE objavila poziv za upis i kupovinu obveznica NI U JEDNOM domacem ili stranom casopisu , ili na sajktu Ministasrtva finansija, kao ni na sajtu Komisije za trziste kapitala Crne Gore.
9. Skupstina Crne Gore NIJE donijela odluku o zaduzivanju od 19,2% BDP , NIJE . Mickej Spajic je sam ili u dogovoru sa Zdravkom odredio iznos zaduzenja?
10. Skupstina nije razmatrala budzet za 2020 pa niko ne zna kako ce se potrositi 316 miliona od ove emisije jer ce se 434 miliona potrositi za placanje emisije obveznica od 350 mil iz 2015 koja pristize na naplatu u martu.
11. Ukupna provizija od TAJNOG angazovanja tri investicione banke, pravnog savjetnika i drugih savjetnika je iznosila od 8-10 mil Eur. Da li je i koliko od ovog iznosa dobio Mickej Spajic i Zdravko Krivokapic , s obzirom da su oni iavno priznali da su ovaj posao radili “tajno, ali organizovano”
12. Kakvu ulogu su u ovom “tajnom ali organizovanom poslu imali poznanici, poslovni partneri Mickeja Spajica , Veljko Kustrov, Nemanja Žugic, Tijana Mikovic i Milos Starovic i zasto ih je Mickej angazovao za ovaj posao?
Nema nikakve dileme da je ovaj posao teski kriminal, da se najbece zaduzenje zemlje u istoriji od 19,2%BDP odvijalo protizakonito uz obilje nepoarednih dogovora u tajnim netrasparentni
Procesurama i bez valdnih odluka Vlade i Skuptstine. Tajnost postupka i svjesno krsenje zakona i Ustava zemlje navodi na osnovanu sumnju da je motiv za ovu tajnu transakciju bio licni profit Mickeja Spajica i Zdravka Krivokapica jer je neko od ovog posla zaradio 8-10 miliona EUR ( moja procjena) .
Invetsiconi bankar Mickej Spajic je uz saglasnost i znanje Zdravka Krivokapica ( do 04.12 takodje privatnog lica) je formirao grupu svojih poznanika koji su radili tajno i organizovano na sticanju privatne dobiti u visemilionskom iznosu na teret imovine države .




Posjeta : 546