3
Skupština Crne Gore, voljm većine, bez opozicije usvojila Prijedlog zakona sa izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i o pravnom položaju vjerskih zajednica
Sve "izjednačene" - na štetu Crne Gore!

          - Sada su sve vjerske zajednice, bez izuzetka, jednake pred zakonom. Ovo je pobjeda pravne države, ali i naroda koji je tu državu branio punih 12 mjeseci. Sada je država tog naroda odbranjena u Skupštini - ocijenio je predsjednik Vlade Crne Gore prfesor dr Zdravko Krivokapić kada je, rano jutros, poslanička većina, trijumfalno, uz osmjehe i aplauze, usvojila Prijedlog zakona sa izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i o pravnom položaju vjerskih zajednica.

- Glasao je 41 poslanik, za 41, bez glasova protiv i uzdržanih, objavljujem da je usvojila Prijedlog zakona sa izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i o pravnom položaju vjerskih zajednica - istakao je predsjedni Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.
- Dok se sudski organi ne oglase, nećemo učestvovati u radu parlamenta iz samo jednog razloga, što sada imamo atipičan slučaj, potencijalno imamo 41. poslanika većine koji je nelegitimno izabran. To mjesto popunjeno je mimo vverifikacije DIK - ukazao je Niikola Rakočević, poslanik DPS koja je podnijela inicijativu Ustavnom sudu Crne Gore.

Posjeta : 25