1
U posljednjoj utakmici glavne faze na EP za rukometašice u Danskoj Crna Gora - Španija 26:26 (11:17)
"Lavice" velikog srca - stigle -8!

    Crna Gora je remijem završila nastup na Evropskom prvenstvu u Danskoj – u posljednjem kolu glavne runde u duelu protiv Španije bilo je 26:26 (17:11). Šesto učešće na smotrama najboljih selekcija Starog kontinenta, „lavice“ će dakle, završiti na sedmom ili osmom mjestu, sa učinkom od dvije pobjede, remijem i tri poraza.

Do boda protiv Španije i četvrtog mjesta u grupi, izabranice Kima Rasmusena stigle su na impresivan način, nakon što su još jednom pokazale da imaju veliko srce – aktuelne vicešampionke svijeta u dva navrata u prvom poluvremenu imale su i osam golova prednosti, naše djevojke se vratile u nastavku, preokrenule i mogle i da dođu do pobjede. Španija je ipak, dobila priliku da u dramatičnom meču u Herningu dođe do pobjede, ali je Ljubica Nenezić odbranila zicerr Gutijeres i zaokružila sjajno izdanje, koje joj je donijelo i nagradu za igračicu utakmice.
Jovanka Radičević najefikasnija sa sedam golova, Đurđina Jauković je postigla pet, a Majda Mehmedović, Jelena Despotović i Itana Grbić po četiri. Nenezić je meč završila sa 10 odbrana, uključujući i sedmerac 🇲🇪




Posjeta : 498