1
U glavnoj rundi EP za rukometašice u Danskoj Crna Gora - Švedska 31:25 (16:10)
Mrežu pogađale - 10 "lavica"!

    Crna Gora je ostvarila drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu u Danskoj, prvu u glavnoj rundi – poslije sjajnog izdanja tokom svih 60 minuta, „lavice“ su u Herningu savladale Švedsku 31:25 (16:10).

To je treća uzastopna pobjeda protiv Skandinavki na velikim takmičenjima, nakon trijumfa na Evropskom prvenstvu u Francuskoj prije dvije godine i šampionatu svijeta u Japanu prošle godine.
Od starta je sve bilo u znaku Jovanke Radičević i saigračica, koje su igrale odlično u odbrani, raspoložena je bila Marta Batinović, dok je napad bio raznovrsta i efikasan, u strijelce se upisalo čak deset igračica, pa je ubjedljiva pobjeda bila logičan epilog.
Poslije pobjede protiv Švedske, tek se vidi kakva je šansa propuštena protiv Rusije, jer bi pobjeda u duelu protiv olimpijskog šampiona, dala našem državnom timu priliku da se u posljednjem kolu protiv Španije bori za plasman u polufinale.
Švedska je dva puta imala minimalnu prednost (1:0, 2:1), a Crna Gora poslije pet vezanih golova, povela 6:2 u 9. minutu. U 13. je bilo 10:4, nakon što je Mehmedović postigla svoj drugi gol, a prednost je bila rekordnih „plus sedam“ (16:9)
Posjeta : 18