1
Socijaldemokrate kritikovale odluku ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić o
Dok je URA - neprijatelji ne trebaju!

       - Svaka čast URA na “zaštiti državnih interesa, samo ih, molimo vas, nemojte više ovako čuvati, jer pored takvih prijatelja, Crnoj Gori neprijatelji nijesu potrebni - zaključuju Socijaldemokrate, koje su kritikovale odluku ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić da u Upravni odbor Univerziteta naimenuje Budimira Aleksića koji predaje na cetinjskoj bogosloviji, a koji je i funkcioner Nove srpske demokratije, Vladimira Božovića sa PMF i predsjednika Izvršnog odbora Matice srpske u Crnoj Gori, Milenu Borić sa Filološkog fakulteta, Milijanu Novović-Burić sa Ekonomskog fakulteta i Rajku Glušicu sa Filološkog fakulteta, koja je članica i URA.

- Sad nam je jasno zašto je premijerov loši, kritikovani i suviše opšti ekspoze bio baš takav: jer je znao da neće ispuniti ama baš ništa što bi obećao. No, vjerovali ili ne, ni tih opštih formulacija nije uspio da se drži, pa je tako najavio "prioritetnu depolitizaciju" Univerziteta, a u njega za par dana ugurao pola vrha vladajuće koalicije. Tako je Vesna Bratić u Upravni odbor između ostalog postavila visokog funkcionera Nove Srpske Demkratije, visoku funkcionerku URA-e i predsjednika Izvršnog odbora Matice srpske u Crnoj Gori. Dakle, savršena kombinacija negatora crnogorske nacije, crnogorskoj jezika i koncepta građanske u korist teokratske države´´, kazali su iz SD.
- I dok Bratić šalje licemjerne opšte čestitke rukometašicama, istovremeno "opošljava" ono zbog čega je i dovedena. Ovim činom nova Vlada još jednom šalje jasnu poruku manjinskim narodima u Crnoj Gori, dovodeći na mjesto člana UO UCG osobu koja je bila jedan od autora sramnog “Rječnika crnogorskog jezika” koji je obilovao uvredama na račun manjinskih naroda, a protiv koga se, sasvim opravdano, pobunila cijela građanska Crna Gora. Ovo je samo još jedna potvrda ispravnosti odluke svake manjinske partije da odbije poziv za ulazak u Vladu, kako se sjutra ne bi stidjeli (ne)činjenja njenih najviših funkcionera´ - naveli su oni.
Posjeta : 17