1
Liberalna partija Crne Gore oministru pravde Vladimir Leposaviću
Maska mu ne skriva - velikosrpsku ideologiju!

    - Ministar pravde Vladimir Leposavić u prvim danima mandata demonstrirao je nacionalističku ostrašćenost. Uprkos tome što je nabavio zaštitnu masku sa crnogorskim grbom, velikosrpsku ideologiju ne uspijeva da zamaskira. U hitnoj proceduri izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti Leposavić je potpuno netransparentno usvojio neka nova rješenja u skladu sa svojom ideologijom. Ako je nova vlast zaista htjela dijalog i dogovor, dala bi takve prijedloge javnosti na uvid i omogućila da svako da svoje sugestije.

Naročito zabrinjava što ministar Leposavić na sastanak tim povodom nije pozvao predstavnike Crnogorske pravoslavne crkve, koja je ravnopravno učestvovala u dosadašnjim procedurama donošenja ovog Zakona koji je se direktno tiče. Autor “Opšteg imovinskog zakonika za Knjaževinu Crnu Goru" i prvi crnogorski ministar pravde, dr Valtazar Bogišić, napisao je: “Kao i sve države gdje gospodari istočno-pravoslavna vjera, tako i Crna Gora ima svoju autokefalnu Crnogorsku crkvu”, pa Vam gospodine Leposaviću postavljamo pitanje jeste li veći pravni stručnjak od utemeljivača moderenog prava Crne Gore pa možete da sudite koja vjerska organizacija je predstavnik vjerujućeg crnogorskog naroda?
Izostavljajući namjerno jedinu vjersku zajednicu crnogorskog naroda, Leposavić jasno želi da pošalje poruku da ne priznaje ni Crnogorce kao naciju niti njihovo pravo na ispovijedanje vjere, a CPC da eliminiše iz pravnih i državnih tokova u sopstvenoj državi Crnoj Gori. Mi razumijemo da bi pozivom CPC Leposavić praktično priznao činjenicu da je to ravnopravna vjerska zajednica crnogorskog naroda i na taj način pogazio ideologiju svojih duhovnih i političkih mentora i ugrozio projekat urušavanja crnogorskog identiteta. Međutim, podsjećamo Leposavića da on nije ministar za potiranje identiteta Crne Gore već je ministar pravde u crnogroskoj Vladi zadužen da sprovodi pravdu i zakone jednako prema svima a ne po svojoj volji i hiru.
Posjeta : 16