1
Predsjednik Vlade Crne Gore o novom državnom zaduživanju od 750 miliona eura
Zadužili se tajno - strahovali od opstrukcije!

    - Najznačajniji model, koji je bilo moguće realizovati na osnovu svih varijacija, jeste model koji smo izabrali, model obveznica tipa "B" i dobili smo jednu od najpovoljnijih ponuda i to uspjeli da realizujemo - naglasio je na press konferenciji predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, obrazlažući zaduživanje države od 750 miliona eura.

- Želimo da vam iskažemo plan koji se uspio realizovati, koji nije bio tako jednostavan i zato smo na početku bili pomalo obeshrabreni kako ćemo izaći iz situacije u koju nijesmo došli našim djelovanjem nego djelovanjem prethodnika, koji su na vrlo nekorektan način doveli Crnu Goru u ovo beznađe. Na ovom putu ima više tazličitih modela. Jedan od njih je prodaja državne imovine, što je dosadašnja vlast permanentno radila. Ne postoji kutak Crne Gore koji je bio vrijedan u bilo kom smislu koji nije prodat. Drugi način je zaduživanje kreditima. Treći model, koji je isto često korišćen u toku prethodne vladavine, a treći je model obveznica - ukazao je crnogorski premijer.
- Prigovaraju nam da smo netransparentni. Ta netransparentnost je zbog sumnje u moguću opstrukciju. To smo radili tajno, ali organizovano, stručno, kompetentno i uz pomoć inostranih stručnjaka, koji su nam bili besplatni konsultanti - istakao je Krivokapić i dodao:
- Ako znamo da na naplatu dolaze krediti od 500 miliona, đe je taj proizvod koji će obezbijediti da ih vratimo? Najmanju podršku smo imali u Crnoj Gori. Ti koji danas pri;aju da su nam sve obzybijedili, to nije istina! Oni treba da se izvinjavaju zašto su Crnu Goru doveli u ovakvu situaciju.




Posjeta : 586