0
U 3. kolu grupa "A" na EP u Danskoj, u meču odluke u Herningu, Crna Gora - Slovenija 26:25 (15:9)
Prolaz "pokazala" - Jovanka Radičević!

             Crna Gora je ispunila cilj i ide u glavnu rundu Evropskog prvenstva u Danskoj – u meču odluke u Herningu, „lavice“ su savladale Sloveniju 26:25 (15:9)
,i sa pobjedom i dva poraza izborile plasman među 12 najboljih selekcija Starog kontinenta.
Peti put naša reprezentacija igraće u glavnoj rundi na smotri najboljih selekcija Evrope, a među 12 najboljih nije bila samo 2016. godine na šampionatu u Švedskoj.

I bod je bio dovoljan za osvajanje trećeg mjesta u grupi, ali izabranice Kima Rasmusena nijesu kalkulisale – Slovenija je povela 2:0, ali je uslijedila serija 9:1 našeg tima poslije koje je u 18. minutu bilo 9:3.
Sve je bilo u znaku Jovanke Radičević i saigračica do sredine drugog poluvremena, Despotović je u 47. minutu pogodila za 24:17, ali je uslijedio veliki pad u igri, što je Slovenija iskoristila da priđe na samo gol zaostatka (25:24) u 58. minutu.
Grbić je prekinula dug post naše selekcije i u pretposljednjem minutu riješila dileme oko pobjednika i putnika u glavnu rundu.
I peti put u isto toliko međusobnih duela na velikim takmičenjima naše djevojke su savladale Sloveniju.
Jovanka Radičević je bila najefikasnija sa devet golova, Jelena Despotović je postigla šest, a Đurđina Jauković pet. Marta Batinović je upisala 11 odbrana.




Posjeta : 469