2
Međunarodni festival dječje pjesme "Naša radost" održan u skladu sa mjerama NKT
Pobijedila Lara - i "Gorsko oko"!

          Pobjedničku kompoziciju "Gorsko oko" na Međunarodnom festivalu dječje pjesme "Naša radost", koji je danas, bez publike, pod NKT mjerama, održan u Velikoj sali KIC "Budo Tomović" otpjevala je Lara Redžepagić.
"Gorsko oko" napisao je crnogorski pisac za djecu, nepoonovljivi Dragan Radulović, muziku Zoran Proričić, a aranžman Saša Tamindžić.
U skladu sa mjerama NKT,festival je održan bez prisustva publike, bez dječijeg hora „Zvjezdice“ na bini, bez revijalnog dijela festivala i bez pratećih koreografija. Kuriozitet je i to što je prvi put direktno prenošen na TV Crne Gore.

Drugu naradu za kompoziciju osvojila je Nataša Latković za pjesmu ,,Nema svirke bez klavirske dirke”, a treću Danijel Alibabić za numeru ,,Dječiji snovi”.
Nagradu dječjeg hora Zvjezdice i dječjeg žirija dobila je Ines Asanović za pjesmu ,,Tatina”.
Odluka stručnog žirija je da nagradu za najmlađeg učesnika uruči Hani Popović, a za scenski nastup Pavlu Bogićeviću. Nagrada za tekst otišla je u ruke Milanu Periću za pjesmu ,,Svijet radosti”, a za aranžman Predragu Nedeljkoviću za numeru ,,Nafršteni nosić”. Priznanje za najboljeg solistu osvojio je Pavle Bogićević, druga je bila Iva Nikčević, a treća Anđela Stijepović.
Takmičari

U velikoj salii KIC "Budo Tomović" nastupilo je 16 najmlađih solista - Anja Mugoša sa pjesmom ,,Podgorički vrapci”, zatim Iva Nikčević sa numerom ,,Brat”, Sara Boričić sa pjesmom ,,Mamine zvijezde”, Anđela Stijepović sa numerom ,,Svijet radosti”, Irina Lipovina sa pjesmom ,,Bajke”, Darija Vračević sa numerom ,,Dječiji snovi”, Ivona Brnović sa pjesmom ,,Mojoj sestri”, Ines Asanović sa numerom ,,Tatina”, Hana Raičević sa pjesmom ,,Etikete”, Vladana Todorović sa numerom ,,Hajde sad”, Darija Gilić sa pjesmom ,,Nema svirke bez klavirske dirke”, Jana Sjekloća sa numerom ,,Nafršteni nosić”, Lara Redžepagić sa pjesmom ,,Gorsko oko”, Dora Grbović sa numerom ,,Srce od papira”, Pavle Bogićević sa pjesmom ,,Toša mačak” i Hana Popović sa numerom ,,Zeka”.
Posjeta : 35