2
Mandatar Zdravko Krivokapić predložio novi sastav Vlade Crne Gore
Sastavio eksperte - za izlaz iz beznađa!

          - Nova vlada želi da istinski sprovodi reforme, nećemo imati bilo kakve odrednice, osim kompetentcije. Bez obzira kojoj političkoj strukturi pripada, koje je vjere ili da pripada bilo kojoj drugoj manjini, biće rado viđen u radu buduće vlade. Ova vlada, iako nije ni formirana, najviše je kritikovana jer više su se bavili imenima nego vizijom. Naša vizija je prosperitet, boljitak i izdizanje kvaliteta života svakog građanina na nivou evropskog standarda. Naravno, to se ne može desiti preko noći. Ako imate vrlo jasnu situaciju, koja pomalo liči na beznađe, ondan je šansa da to beznađe izvuku ljudi koji imaju umijeće, znanja i imali su krizne situacije iz kojih su znali da izađu. Intezivno radimo na tome i pokušavamo da nađemo odgovore na probleem koji će stajati pred svima nama - naglasio je mandatar Zdravko Krivokapić predstavljajući danas njegov sastav nove Vlade Crne Gore, o kojoj će se Skupština Crne Gore izjasniti 2. decembra.
Nova imena su dr Dritan Abazović, jedini potpredsjednik, kandidat za ministra unutrašnjih poslova advokat Sergej Sekulović i kandidatkinja za ministarku odbrane Olivera Injac.


Krivokapić je ranije za ministra vanjskih poslova predložio Đorđa Radulovića, finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesnu Bratić, zdravlja Jelenu Borovinić Bojović, ekonomskog razvoja Jakova Milatovića, kapitalnih investicija Mladena Bojanića, javne uprave, digitalnog društva i medija Tamaru Srzentić, ekologije Ratka Mitrovića, poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Stijovića i pravde i manjinskih prava Vladimira Leposavića.
- Za četiri godine ako ne budemo ostvarilli bar 50 odsto onoga što smo zamislili, naravno i ako nam se otvori sve ono što treba, a ima nagovještaja da to može biti tako, za četiri godine primaćićemo se dovoljno blizu da kažemo da je kvalitet života u Crnoj Gori postao drugačijii, da se ne gledamo preko pogleda koo je ko, nego kako živimo, koliki nam je boljitak, da socijalnu nepravdu dovodemo na mjeru dostojnu svakog građanina, onda je to nešto što mi želimo. Sve drugo nema nikakve osnove i ovu vladu ne sastavlja niko osim premijera, kako je to Ustavom definisano - poručio je Krivokapić.
- - Prvi put u istoriji Crne Gore vlada treba da budeb ekspertska i da pokuša ovu dobijenu slobodu, koju osjećaaju svi građani, još dodatno oslobodi i da impuls kretanju ka            Intezivnim komunikacijama uspjeli smo da dođemo do 12 imena. Radi racionalizacije, a poštujući volju građana, opredijelio sam se da imam samo jednog potpredsjednika i taj jedan je dr Dritan Abazović. On je predvodio koaliciju "Crno na bijelo" i na ovaj način lideri tri koalicije dobijaju funkcije.
Za kandidate po pojedinačnim ministarstvima saopštio sam imena kandidata koje ste već čuli, ali i imena novih. Vlada je kompetentna, polovinu čine doktori nauka, tri kandidata završila su najjače škole, a što se tiče rodne ravnopravnosti, trećina kandiidata su dame. Nova vlada želi da istinski sprovodi reforme, nećemo imati bilo kakve odrednice, osim kompetentcije. Bez obzira kojoj političkoj strukturi pripada, koje je vjere ili da pripada bilo kkojoj drugoj manjini, biće rado viđen u radu buduće vlade - obrazložio je mandatar.
Posjeta : 13