0
Lider "Pokreta za promjene na facebooku objavio
Vlada “12 apostola” - gubljenje vremena!

- Bez radikalnih politickih reformi nema demokratije. Bez demokratije nema vladavine prava. Bez vladavine prava nema efikasne ekonomije. Bez efikasne ekonomije nema prosperiteta i normalnog zivota gradjana. Nema preskakanja koraka. Sve je povezano u jedan slozeni drustveno politicki proces koji se zove tranzicija - objavio je danas na facebooku Lider "Pokreta za promjene" NebojšaMedojević, koji zaključuje:
- Nazalost, Vlada “12 apostola” ne moze to da isporuci biracima. Bice to dodatno izgubljeno vrijeme i nastavak lutanja i tumaranja po tamnim hodnicima tranzicije u kojima se krecemo od pada Berlinskog zida.

Krivokapiceva Vlada bez politickih lidera ce biti autokratska, nedemokratska i Vlada kontinuiteta
Nakon razgovora sa Mandatarom i konacnim javnim obiavljivanjem koncepta Vlade postalo je jasno sledece:
1. Vlada ce biti autokratska i nedemokratska jer ce Ministri za svoj rad odgovarati samo Mandataru , ali ne i BIRACIMA, jer za njih niko nije glasao. Oni svoj politicki “legitimitet”crpe iz licne volje jednog covjeka koji ih je postavio svojom voljom i licnim izborom. Ministri ne moraju da vode racuna o izbornim obecanjema, stranackim programima , ideologiji zbog cega su gradjani ucestvovali ba izborima i birali izemdju vise ponudjenih opcija
Mandatar nas je obavjestio da partije nece imati mogucnost neslqganja sa nekim niegovim predlogom za Ministra i da ce biti princip “uzmi ili ostavi” Vlada nece biti ni inkluzivna , niti rezultat dogovora, vec privatna odluka jednog covjeka.
2. Ovo ce biti Vlada kontinuiteta. Mandatar je jasno rekao da on nije za “ZAMJENU” . To znaci da on nije za demontazu sistema i korjenite reforme , vec za “PROMJENU” sto je eufemizam za kozmeticke promjene postojeceg sistema.
Umjesto Vlade snaznog izvornog politickog legitimiteta, jasne i odlucne politicke volje za demontazu bolesnig Djukanovicevog rezima, koji predstavlja mutaciju komunisticke diktature i mafijaske privatne drzave, korjenituh politickih reformi , neophodnih za konsolidaciju demokratije ( zabrana DPS, otvaranja dosijea UDBE i lustracija) dobicemo autokratsku privatnu Vladu , koja ce odgovarati onima koji su je formirali.
I ovde je Mandatar u pravu. DF JE ZA KOMPLETNU ZAMJENU BOLESNOG SISTEMA INFICIRANIG KORUPCIJOM I KRIMINALOM I IZGRADNJU NOVOG SISTEMA ZASNOVANOG NA DEMOKRATIJI I POSTOVANJU LJUDSKIH PRAVA.
Mi nijesmo za lagano sminkanje tesko oboljeloh bolesnika. Kancer u metastazi se ne moze lijeciti aspirinom i vitaminom C. Potrebne su radikalne reforme, i duboki i široki hirurški rezovi. Do u zdravo.
Odnos mandatara Krivokapica prema modelu tranzicije vlasti, kao kljucnom pitanju buducnoati zemlje je pogresan, ideoloski prevazidjen, i OPASAN. Narod trazi radiklani raskid sa bivsim rezimom. Krivokapic nudi lagane promjene . A pacijent na samrti.
Mozda Krivokapic sebe dozivljava kao Isusa Hrista , a svoju Vladu kao 12 apostola. Postoji samo jedan problem. Sa njom ce upravljati 4 jahaca apokalipse ( Gojko, Vlado, Misko i Zeljko) a ne gradjani .
Bilo kako bilo, bez radikalnih politickih reformi nema demokratije. Bez demokratije nema vladavine prava. Bez vladavine prava nema efikasne ekonomije. Bez efikasne ekonomije nema prosperiteta i normalnog zivota gradjana. Nema preskakanja koraka. Sve je povezano u jedan slozeni drustveno politicki proces koji se zove TRANZICIJA.
Nazalost, Vlada “12 apostola” ne moze to da isporuci biracima. Bice to dodatno izgubljeno vrijeme i nastavak lutanja i tumaranja po tamnim hodnicima tranzicije u kojima se krecemo od pada Berlinskog zida.
Cekam da vidim sta ce Vlado Bozovic danas narediti svojem bataljonu od 700 botova kao reakciju ba ovaj tekst.
Najvaznije je da se osvjetli svacija uloga u ovoj istorijskoj prevari biraca i naroda.
Posjeta : 42