1
Nova sportska manifestacija u Glavnom gradu
"Podgorica Millenium Run" - 20. novembra!

             - Centralno mjesto svih dešavanja je most Milenijum, simbol grada. Tu je start i cilj manifestacije. Brendiranje startne i ciljne zone, zone za takmičare, publiku, VIP zvanice, ali i novinare će biti organizovano na i oko mosta kako bi svi mogli doživjeti ovu manifestaciju na pravi način - ukazao je Igor Majer, direktor Podgorica Millenium Run, nove sportske manifestacije koja će - pod pokroviteljstvom Glavnog grada, u saradnji sa Multisport akademijom Majer. - biti održana od 20. do 22. novembra. U to vrijeme sve će biti u znaku sporta, trčanja, druženja i zdravih stilova života.

Za sada je prijavljeno više od 200 takmičara, a najavljen je dolazak i više od 500 takmičara iz regiona koji zbog trenutne situacije prouzrokovane korona virusom nisu u prilici da sa sigurnošću planiraju putovanje. Interesantno je da prvi put u Crnoj Gori na ovakvoj manifestaciji primjenjujemo najsavremeniji sistem elektronske registracije po ugledu na najveće svjetske maratone.
Sve staze su osmišljene na način da prolaze kroz najinteresantnije djelove grada, a takmičari će trčati centrom grada, kroz Masline, Zlaticu, Zagorič, dio grada preko Morače, ali i kroz Staru Varoš.
- Svjesni smo činjenice da se većina masovnih sportskih događaja ove godine u svijetu i regionu odložila za 2021. godinu. Kada smo počinjali sa pripremom manifestacije, 22. novembar nam se činio dovoljno daleko da se situacija sa korona virusom stabilizuje, ali smo i u planiranju odredili datum 22. oktobar kao krajnji rok za odluku da li će se manifestacija organizovati ili odložiti za narednu godinu. Po tom pitanju smo u saradnji sa Glavnim gradom bili otvoreni i prema takmičarima i prema sponzorima. Trenutna situacija u Crnoj Gori je komplikovana i odluka koja bude donijeta će biti donesena isključivo uzimajući u obzir i interes zdravlja građana i sportista. Ako ne budemo mogli obezbijediti siguran poligon za takmičare, volontere i organizatore, manifestacija će biti odložena za 21. novembar 2021. godine - objašnjavaju organizatori manifestacije.
Posjeta : 2