1
Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti
Visoka stopa zbog - negiranja virusa!

          - Visoka stopa u proteklom razdoblju rezultat je brojnih javnih skupova i drugih vidova kršenja epidemioloških mjera u vrijeme izbora i nakon njih, kao i kontinuiranih, neodgovornih i politikantskih negiranja i opovrgavanja postojanja virusa, ismijavanja epidemioloških mjera, javno izricanih sumnji u pandemiju prvenstveno od dijela onih društvenih činilaca koje očekuje suočavanje sa izazovom upravljanja krizom - ukazalo je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.

- Od početka pandemije #COVID19 mjere su donošene pravovremeno i osmišljeno, krizom se upravljalo kvalitetno u datim uslovima, posebnu vitalnost pokazao naš zdravstveni sistem koji uz vanredne napore zdravstvenih radnika odgovara aktuelnim izazovima - ocijenilo je NKT, podsjećajući da je Crna Gora svojevremeno uspjela da bude prva država u Evropi bez potvrđenih slučajeva infekcije.

Kazniti (ne)odgovorne!


Najveći izazov i epidemiološki rizik predstavljaju organizovanje svadbi, rođendana i porodičnih proslava. Nadležni organi zaduženi su da takve skupove spriječe, a da prostore u kojima se okupljanja organizuju zapečate i kazne odgovorne,
Posjeta : 4