1
U derbiju 4. kola UEFA Lige nacija fudbalska "A" reprezentacije Crne Gore sjutra igra sa Luksemburgom
Bez euforije - za nastavak serije!

- Ostajem pri mišljenju da je utakmica izuzetno važna i kada bi došli do tri boda, završili bi veliki dio posla. Moramo se adaptirati na protivnika, na teren, na situaciju. Sve dok se ne završi matematički, nema igranja pokera sa situacijom. U dobroj smo siuaciji, zdravi su svi , svi su na raspolaganjui zadovoljan sam. , želja jeste ogromna, a nadam se da ćemo se boolje adaptirati na teren nego oni - naglasio je na današnjoj press konferenciji Faruk Hadžibegić, selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore, koja sjutra - na "Gradskom stadionu" od 20,45 - u derbiji 4. kola UEFA Lige nacija igra sa Luksemburgom.

- Svjesni smo da tamo nijesmo bili na nivou i da smo imali puno sreće, ali imamo tri boda više i moramo ih štititi kao da su zlato. Imamo dovoljno igrača za prvi tim i jako dobru klupu. Zahvaljujući tome da su svi zdravi i nnjihovom angažmanu svi su na raspolaganjui zadovoljan sam. U situaciji smo da igramo na bodove, sada bih sa obje ruke potpisao da bude 1:0. To vam je kao kada pravite kuću. Uzmete kredit i nećete sa njim u kafanu, već da radite temelje - ukazao je strateg "hrabrih sokola" i zaključio:
- Ne treba ništa najavljivati, samo treba da odigramo kako možemo. Još tri su utakmice, devet je bodova u igri. Želja nam je plasman u B grupu, ali daleko je to još za ove tri utakmice i 270 minuta. Zato ne volim da pravim projekcije duže nego za ovih prvih 90 minuta.
- Čeka nas veoma bitna utakmica, u rezultatskom smislu sigurno najvažnija do sada. Ekipu vidim kao veoma dobru i motivisanu i sigurno je da smo spremni da je odigramo i ostvarimo pozitivan rezultat. Kiša ne prestaje, nadam se da će teren biti koliko-toliko osposobljen za igru.Biće teško, ali kako nama tako i njima, to ne treba da bude izgovor. Na prvoj utakmici sa Luksemburgom imali smo i sreće. Uvijek kažem da sreća treba da se zasluži. Vjerovatno smo je zaslužili odnosom prema dresu, pristupom utakmici. Sada, kada smo svi u takmičarskom ritmu, očekujem drugačiju utakmicu nego tamo. Imamo niz pobjeda, ali nema euforije. Znamo da nijesmo završili posao, treba ga privoditi kraju. Treba biti stabilan, sa obje noge na zemlji, znamo da nam je ovo najbitnija utakmica u ciklusu. Ne treba praviti kalkulacije, uvijek idemo na pobjedu, a kako se bude odvijala utakmica, vidjećemo hoćemo li biti zadovoljni s bodom - istakao je povratnik u reprezentaciju, pouzdani defanzivac Stefan Savić.
::Njemci na centru

Glavni sudija sjutrašnje utakmice biće Saša Štegeman iz Njemačke. Asistiraće mu zemljaci Štefan Lup i Dominik Šal, dok će četvrti sudija Dominik Šal.
Posjeta : 8