1
„Svjetska književnost na filmu“ VIII u KIC "Budo Tomović" od 12. do 15.
Reviju otvara - "Kradljivica knjiga"!

    Najbolja ostvarenja nastala na osnovu priznatih književnih djela biće prikazana na reviji „Svjetska književnost na filmu“ VIII koju KIC "Budo Tomović" tradicionalno priređđuje - povodom Svjetskog dana knjige u aprilu - ove godine zbog aktuelnog korona virusa od 12. do 15.
Otvoriće je inspirativna priča o hrabroj mladoj djevojci koja je poslata u starateljsku porodicu u Njemačkoj tokom rata. Riječ je o filmu britanskog režisera Brajana Persivala “Kradljivica knjiga” (2013) koji je zasnovan na svjetskom bestseleru.


Projekcija filmske adaptacije romana spisateljice Zoi Heler “Bilješke o skandalu” (2006) koja govori o kompleksnom odnosu koleginica planirana je za 13.oktobar, a dio revije biće i britanska komična drama “Najbolji egzotični Marigold hotel” (2011) sa oskarovkama Džudi Denč i Megi Smit u glavnim ulogama. Radnja filma prati život grupe britanskih penzionera koji su odsjeli u hotelu u Indiji.
Kultna američka filmska drama nominovana za devet oskara “Gradić Pejton” (1957) sa Lanom Tarner u glavnoj ulozi zatvoriće reviju u četvrtak, 15.oktobra. Ovo je priča o mladoj djevojci i njenom odrastanju u naizgled mirnom i uglađenom gradiću.
Filmovi će biti prikazani u sali DODEST, od 20.
Shodno odluci Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti broj mjesta je ograničen, a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!
Posjeta : 5