0
U derbiju 2. kola ABA Liga "Budućnost Voli" sjutra gostuje "Partizanu"
Spremili "rampu" - za "crno-bele" atlete!

          - Očekujem da na njihovu čvrstinu i atletizam odgovorimo dobrim fizičkim statusom, da njihovu dominaciju na određenim pozicijama svedemo na minimum i da onda praćenjem nekih osnovnih zahtjeva u taktičkom smislu, disciplinom, defanzivnom kontrolom skoka i tranzicijonog napada "Partizana" pokušamo da uspostavimo kontrolu igre i meč uvedemo u igru na jedan posjed, na jednu loptu, iz koga se nadam da možemmo izaći kao pobjednici. Ono što je sigurno izuzetan respekt prema "Partizanu", spremamo se od momenta kada smo došli iz Pariza da tu utakmicu odigramo na način da se iz Beograda vratimo sa pobjedom - istakao je Petar Mijović, trener košarkaša "Budućnosti Voli", koji sjutra, u derbiju 2. kola ABA lige, gostuju "Partizanu".


- Veliki protivnik i velika utakmica je ispred nas. Tome doprinosimo i mi našim kvalitetom i otvaranjem sezone i treba očekivati spektakl. Nažalost, bez prisustva publike. "Partizan" je jedna od najboljih ekipa u ligi, ekipa koja je zadržala kostur od prošle sezone, koja je to nadogradila, posebno u fizičkom smislu sa tri izuzetne atlete, tako da nas sigurno čeka težak posao. Sve bliži smo formi koja garantuje da u kontinuitetu možemo pružati dobre igre, a isto 30 minuta protiv Huventuda u Badaloni i ovo drugo poluvrijeme protiv Venecije pokazuju o kakvom se protivniku radi i koliko je"Partizan" čvrst i zahtjevan protivnik - ukazao je Mijović.
- "Partizan" je jak tim, upravo su pobijedili u dobroj utakmici i sigurno će ući u utakmiu sa puno energije. Naš cilj je da takođe uđemo sa što više energije, da se „zaključamo“ kao ekipa i ako to uspijemo da uradimo možemo se vratiti sa pobjedom - optimista je centar "plavih" Vili Rid.

Posjeta : 7