0
Fudbalska "A" reprezentacija Crne Gore u 3. kolu Lige nacija sjutra dočekuje selekciju Azerbejdžana
Vjeruju samo - u matematiku!

          - Protivnika smo ozbiljno shvatili. Koliko god izgleda veliko što imamo šest bodova, ne dao Bog da izgubimo od njih, oni bi imali šest bodova. Nije to neka prrednost enormna da bismo počeli skakati da igramo kolo. Zbog toga tražim koncentraciju i opreznost od svih. Oni su Luksemburgu dali gol sa 10 igrača, nijesu se prepali. Poslije toga su otišli u goste i pobijediili. U istojj smo grupi, moramo ih respektovati, moramo shvatiti kao da igramo protiv šampiona svijeta. Na taj način imamo šansu da ih pobijedimo - naglasio je na današnjoj press konferenciji Faruk Hadžibegić, selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore, koja sjutra - na "Gradskom stadionu" od 15 - u 3. kolu Lige nacija dočekuje selekciju Azerbejdžana.

- Sve dok matematički ne bude sigurno da ćemo biti u grupi "B", što nam je cilj, neću promijeniti ploču. Prezadovoljan sam što imamo šest bodova, ali samo nam matematika može odrediti plasman. Želim da ova pozitivna dinamika traje. Na nama je da protivnika shvatimo ozbiljno i da kroz igru dođemo do pobjede, što nam je cilj. Lopta je okrufla i vidjećemo šta će se desiti. Dobra je radna atmosfera, momci su spremni i željni, ali pozivam na oprez. Matematički, sve je moguće. Vidljivo je da su momci spremniji negoo na Kipru i u Luksemburgu. Prošlo je mjesec dana treninga i utakmica. Mislim da ćemo u novembru fizički biti još spremniji - napomenuo je strateg "hrabrih sokola".
- Protiv Letonije bio sam zadovoljan kolektivom, angažmanomm da se pokaže selektoru da sam bio u pravu što sam ih pozvao, da se pokaže ponos dresom Crne Gore. Nisam nezadovoljan ni sa jednim, niko nije podbacio. Oni znaju što smo razgovarali. Svi znaju što očekujem od njih. Bilo je pozitivnih stvari, a bilo je i onih koje treba korigovati. Insistiram na kolektivnom duhu - sumirao je Hadžibegić utiske sa prijateljake utakmice.
Iskusni stručnjak ukazao je da će biti hendikep što zbog dva žuta kartona Stefan Savić neće igrati.
- Dobro je što je sa nama. Taj autoritet i leaddershepp koji Sttefan ima u grupi, bez obzira što nije na terenu, značiće puno.
Skraćen spisak

- Sa prethodnog spiska nema Adžića, Kalezića i Kordića. Isključivo zato što na tim mjestima imam po dva igrača. Ne radi se o kazni, da su loše odigrali, već čisto da imamo bolju koncentraciju. Lakše je raditi sa manjom grupom, a i nema razloga da ostajemo u tolikom bbroju jošsedam dana - objasnio je selektor "crvenih".
- - Krivo mi je što na prošlom okupljanju nijesam mogao da budem tu sa momcima, da im dam podršku u ta dva sjajna rezultata koja su ostvarili. Spremen sam, uvijek sam za reprezentaciju spreman i dajem maksimum. Nadam se da će to biti dovoljno i za ovuu utakmicu. Ključna nam je svaka naredna utakmica i u svaku ulazimo maksimalno fokusirani, spremni. Znamo šta želimo da ostvarimo i šta nas očekuje. Nekada je to dovolj o, nekada nije, ali nadam se da će sjutra biti dovoljno. Pričali smodosta o sjutrašnjem protivniku. Kvalitetna su ekipa, ali sa svakom ekipom može da se igra. Vjerujem da ćemo naći model na izađemo na kraj sa njima - optimista je Marko Simić, koji je dodao:
- Napravili smo dva dobra rezultata, ali imamo još dosta posla do lige B. Idemo korak po korak, pa kada dođemo do toga pričaćemo o tome. Korona je generalno napravila problem svima u svijetu, pa kako je njima tako i nama. Ljepše je igrati pred punim tribinama nego kao na treningu. Više je hendikepirana domaća ekipa, zato što igra pred svojom publikom kada je sve normalno. Ipak, ko se bolje spremi, taj pobjeđuje.
Sude Španci

Sudijska četvorka dolazi iz Španija. Glavni arbitar biće Rikardo de Burgos Bengoećea, asistiraće mu Roberto del Palomar i Pau Sebrjan Devis, dok će ulogu četvrtog sudije obavljati Ksavijer Estrada Fernandez.

Posjeta : 8