0
Izložba “So-Called Reality”, autorski projekat dr. Sanje Kojić Mladenov, u "Dvorcu Petrovića"
Projekat započet - istraživanjem migracija!

               - Projekat RISK CHANGE je započet kroz istraživanje savremenih procesa migracija i kontinuiranih socijalnih i kulturoloških promena u 21. veku, sa geopolitičkim fokusom na Evropu. Podstaknut je izbegličkom krizom 2015-2016. i talasom migracija stanovništva jugozapadne Azije, a potom i severne Afrike ka razvijenim zemljama Evrope, što je izazvalo mnoge nestabilne procese kako u tranzitnim tako i u zemljama njihovog konačnog izbora. Pitanje evropskog „bogatstva suživota različitosti” postalo je diskutabilno u izazovima konzervatizma i ksenofobije, što je dovelo do ispitivanja ne samo procesa integracije izazvane aktuelnom migracijom već i propitivanja postojećih problematičnih manjinskih i identitetskih politika u evropskom društvu, prisutnom u savremenoj umetničkoj produkciji, kao dela šireg, ali povezanog diskursa rizičnih praksi i odnosa - zapisala je dr. Sanje Kojić Mladenov o izložbi “So-Called Reality” koja je njen autorski projekat, a koja će sjutra od 20 biti otvorena u "Dvorcu Petrovića".

Izložba je realizovana u saradnji Centra savremene umjetnosti Crne Gore i Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u okviru projekta RISK CHANGE (2016-2010), podržanog od programa Evropske unije “Kreativna Evropa”.
Na izložbi će se svojim radovima predstaviti sljedeći umjetnici: Breda Beban, Igor Bošnjak, diSTRUKTURA, Robert Jankuloski, Romeo Kodra, Oleg Kulik, Monika Moteska, Branislav Nikolić, Vesna Perunović, Nina Todorović, Selman Trtovac, Boža Vasić, Dragan Vojvodić, Selma Selman, Dragoljub Raša Todosijević, Lidija Srebotnjak Prišić i Nataša Teofilović.
Otvoriće je autorka, postavka se može pogledati do 25., a zbog epidemiološke situacije podsjećamo da je nošenje maski obavezno kao i poštovanje ostalih propisanih mjera.
Posjeta : 5