2
Poslije uvođenja elektronske kate, još jedan korak u modernizaciji prevoza u Podgorici
Klik bus olakšava - gradski prevoz!

       Poslije uvođenja elektronske kate u sistem javnog prevoza, koji je kao pilot projekat dao izvanredne rezultate, Sekretarijat za saobraćaj i Centar za informacioni sistem Glavnog grada uradili su klik´bus aplikaciju koja je još jedan korak u modernizaciji prevoza u Podgorici.
Aplikacija Klik Bus, koja će građanima na jednostavan i brz način pružiti sve informacije u vezi sa javnim prevozom putnika donacija je Njemačke razvojne agencije GIZ.

- Ono što je najvića prednost aplikacije je planer putovanja, odnosno mogućnost da građani biraju lokaciju do koje žele da koriste javni prevoz, a sistem će prikazati linije koje saobraćaju prema toj lokacijii sa istaknutim vremenima polazaka, kao i mogućnošću navigacije do najbliže stanice. Ova opcija je posebno pogodna za sugrađane koji rijetko ili uopšte ranije nijesu koristili javni prevoz, pa im nije potrebno nikakvo predznanje o linijama ili redu vožnje - saopštio je PG biro.
Aplikacija nudi mogućnost pregleda svih stajališta na teritoriji glavnog grada sa svim linijama i vremenom dolazaka, kao i mogućnost praćenja autobusa na mapi.
Takođe, Klik bus aplikacija omogućava kupovinu dnevnih i vremenskih karta u trajanju od 100 minuta. Sa druge strane putem aplikacije je moguće produžiti važenje mjesečne karte bez odlaska na šalter.
Aplikacija je besplatna, dvojezična i već je dostupna za iOS uređaje na App Store, a uskoro će biti dostupna i za Android uređaje na Google Play prodavnici.
Posjeta : 16