0
Završeni radovi na platou na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog
Oplemenjuju prostor - u tri faze!

    - Ovaj prostor odavno zaslužuje pažnju i sanaciju. Uradili smo prelazno rješenje, sanirali smo ga pažljivom investicijom. Podijelili smmo ga u tri faze. Prva je plato na samom bulevaru, tu smo postavili zastore za hladovinu. Takođe, trenutno rješavamo odvod sa njega i ubrzo ćemo ga popločati. Centralna zona uređena je u finu zelenu površinu. To je dio koji je bio najviše zapušten, dizala se velika prašina - ukazao je glavni gradski arhitekta Filip Aleksić na platou na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

- U projektu su učestvovala većina javnih preduzeća "Čistoća", "Zelenilo", Komunalne djelatnosti, "Vodovod i kanalizacija", Agencija za stanovanje, Zajedničkim snagama, sa vrlo malo novca, uspjelli smo da privedemo plato namjeni. Uloženo je 50 000 eura - dodao je Aleksić.
Gradsko preduzeće ´´Zelenilo´´ izvelo je radove na pejzažnom uređenju koji su obuhvatali nasipanje 320 kubika plodne humusne zemlje, sadnju 34 sadnice odraslih platana, 50 m žive ograde i preko 45 komada žbunja i sukulenta, čime je ovaj prostor dodatno uljepšan. Na slobodnim zemljanim površinama posijana je trava, a kompletna površina pokrivena je sistemom za navodnjavanje. Sa postojeće staze uklonjen je sloj materijala i nasut novi sloj rizle u količini od 36 kubika. Na ovom prostoru biće ugrađeno 10 klupa modernog dizajna i postavljene korpe za otpatke. Urađeni su zastori sa jedrima u mediteranskom stilu koji će omogućiti korišćenje prostora u svim vremenskim uslovima.
- Svjedok sam u poslednje dvije godine da je Podgorica dobila puno novih sadržaja. Danas je to plato ispred Maksim zgrade, podsjetiću na još drugih sadržaja, kao što je rekonstrukcija košarkaškog terena iza Alpe bara, sportski teren Vembli, rekonstrukcija Ulice Vasa Raičkovića, teren iza zgrade Simpo i mikro lokacija kod škole "Maksim Gorki" - podsjetila je Predstavnica MZ "13. jul" Mirjana Purić
Posjeta : 31