3
Predsjednik "Pokreta za promjene" predlaže radikalne poteze nove vlasti
Prvi zadatak - zabraniti DPS!

          - Zabraniti rad DPS kao političkog krila mafije, nacionalizovati imovinu njenih državnih funkkcionera od 1990., rasformiranje SAJ i Specijalnog poolicijskog tima, lustracija i rasformiranje Agencije za nacionalnu bezbjednost, suspendovanjje policajaca i njihovih starješina koje su masovno kršili ljudska prava, nemilosrdno očistiti korov, demontiranje bolesnog totalitarnog režima...treba da budu prvi potezi nove vlasti - smatra Nebojša Medojević,predsjednik "Pokreta za promjene", koji je to izložio u današnjoj objavi na FB pod naslovom "Konsolidacija demokratije".

KONSOLIDACIJA DEMOKRATIJE

Totalitarni rezim je pao voljom naroda. Ali demokratija jos nije pobjedila. Uspjeli smo da porazimo najopasniju mafiju Evrope , bez kapi krvi, bez ijednog incidenta. Narod je prelomio i porucio Djukanovicu - DOSTA. ODLAZI!!!
Narod je odradio svoje. Pobjeda cista kao suza.
Sad su na potezu politicke elite koje su dobile glasove naroda i koje moraju da brzo i efikasno odrade posao DEMONTAZE totalitarnog sistema i poloze zdrave temelje za konsolidaciju DEMOKRATIJE.
Koalicija ZA BUDUCNOST CRNE GORE kao stozer pobjede ima i najvecu, rekao bih ISTORIJSKU odgovornost za ispunjenje ocekivanja naroda. A narod trazi SLOBODU, PRAVDU I DEMOKRATIJU.
Za konsolidaciju demokratije potrebne su radikalne politicke reforme koje ce sprijeciti NEPRIJATELJE DEMOKRATIJE da se pritaje, inflitriraju u novi poredak i opet preuzmu vlast.
Zato je za te bolne, ali neophodne reforme potrebna šira politicka i drustvena podrška. To je nas PRVI zadatak. Odmah treba pozvati predstavnike Bosnjacke stranke i albanskih stranaka na kondultacije i ponuditi ima ucesce u novoj demokratskoj vecini.
Sira politicka i drustvena podrska je neophodna zbog neophodnosti ostrih politickih i ekononskih reformi koje ce ugroziti piramidu moci gradjenu proteklih 30 godina. Oni imaju svoje ljude u institucijama, mafiji, biznisu, medijima i oni nece mirno posmatrati kako im urusavamo moc i ugrozavamo interese. Zato nam je potrebna sto sira podrska i sto sira koalcija za demokratizaciju zemlje.
Potreban nam je nasiri drustveni konzenzus ili kako ja to godinama nazivam - NOVI DRUSTVENI DOGOVOR O NOVOJ CRNOJ GORI!!!
Prvi zadatak je ZABRANITI RAD DPS KAO POLITICKOG KRILA MAFIJE , NACIONALIZOVATI IMOVINU I ZAMRZNUTI IMOVINU SVIH DRZAVNIH FUNKCIOENRA I FUNKCIONERA DPS OD 1990 DO DANAS. Oduzeti im pasose i zabraniti izlazak iz zemlje
ODMAH RASFORMIRATI SAJ I SPECIJALNI POLICIJSKI TIM ZORANA LAZOVICA I SUSPENDOVATI SVE POLICAJCE I NJIHOVE STARJESINE KOJI SU MASOVNO KRSILI LJUDSKA PRAVA.
Za sprovodjenje procesa LUSTRACIJE I rasformiranje zloglasne tajne politicke policije ANB i otvaranje dosijea ANB , kao i sprovodjenje nuznih reformi izbornog zakonodavstva potrebna nam je sira politicka podrska.
Za ocuvanje ove nase POBJEDE neophodno je nemilosrdno OCISTITI KOROV I eliminisati stetocine i neprijatelje demokratije.
Uvijek treba da su nam na umu tragicna iskustva Srbije od 5. oktobra 2000. Ako se ODMAH I DO KRAJA ne DEMONTIRA bolesni totalitarni sistem on ce vremenom ponovo biti obnovljen.
Ne smijemo dozvoliti da se DJULANOVIC I njihova banda izvuku odnodgovornosti i da nastave da kontrolisu politicke i ekonomske tokove u zemlji.
To je kljucna lekcija iz tranzicije i PZp i ja cemo se DOSLEDNO I PRINCIPIJELNO snazno zalagati da ne dopustimo izvrdavanje volje biraca i ugrozavanje ove sjajne zajednicke POBJEDE.
Nema revasizma, ali nema ni milosti ni trulih kompromisa i dilova.
Ovaj narod poslije 30 godina zasluzuje PRAVDU.
Zato je vazno da imamo vecu vecinu u Parlamentu od 41 poslanika .
Vlada koja ce se formirati treba biti sastavljena od provjernih , dokazanih , beskompromisnih strucnjaka i ljudi sa relevatnim politickim iskustvom.
Naravno da treba da budemo otvoreni i za nestranacke sttucnjaka koji su se dokazali u slozenim procesima reformi u CG i u inostranstvu o koji su spremni da svoje znanje o reformama stave u funkciju oporavka nase Crne Gore.
NEMAMO PRAVO NA GRESKU NITI NA OKLIJEVANJE!!!

Posjeta : 28