1
Počeli izgradnja puta Kosanica - Glibaći - Bobovo
U prvu fazu - svim snagama!

             - Za prvu fazu izgradnje puta stvoreni su svi administrativni preduslovi. Vlada je donijela sve potrebne odluke, zbog čega smo malo čekali sa otpočinjanjem radova. Sada smo krenuli da radimo svim snagama - istakao je ministar odbrane Predrag Bošković, koji je danas, sa predsjednikom opštine Pljevlja Igorom Golubovićem i saradnicima obišao je radove na trasi puta Kosanica - Glibaći - Bobovo.
On je dodao da je to jedan od najizazovnijih projekata na kom radi Vojska Crne Gore.

- Projekat će zahtijevati duže vremensko prisustvo vojske na ovom potezu, ali u narednih godinu do dvije VCG uradiće sve što je potrebno na dionici dugoj 22km.
Postavljanjem asfalta od strane Opštine napravićemo kvalitetan regionalan put, koji će biti dobra osnova za kasnije povezivanje ovog dijela zemlje sa BIH - poručio je Bošković i dodao da vojska time potvrdjuje da je zaista dio ovog naroda.
Saradnja lokalne samouprave i Ministarstva odbrane, prema riječima prvog čovjeka Pljevalja Igora Golubovića, dobar je primjer kvalitetne saradnje.
- Zahvaljujem Ministarstvu odbrane, jer smo u dobroj saradnji i sa Rudnikom uglja, dobili podršku za osnaživanje našeg lokalnog preduzeća koji se bavi održavanjem lokalnih puteva.
Dobili smo dva nova kamiona, sa čim ćemo, uz investiranje Opštine, dodatno osnažiti preduzeće i time našim sugrađanima na selu omogućiti dobre uslove života - poručio je Golubović.
Ministar Bošković podsjetio je da je u zadnje tri godine Vojska Crne Gore rekonstruisala preko 500 kilometara puteva, dok je preko 40 kilometara novih puteva probijeno.
- To je nešto sa čim možemo sa ponosom da se pohvalimo, jer time u potpunosti ispunjavamo treću misiju VCG, a to je pomoć civilnom stanovništvu - zaključio je Bošković.




Posjeta : 607