0
Realizovana temeljna rekonstrukcija prvog dijela Ulice Vasa Raičkovića
Dobila 58 parkinga - sadnice i mobilijar!

       - Realizovana je temeljna rekonstrukcija prvog dijela Ulice Vasa Raičkovića, po mnogima najljepše ulice u dijelu Preko Morače, koja dugo vremena nije izgledala onako kako zaslužuje. Zahvaljujući našim kolegama iz privrednog društva Putevi ona danas izgleda kao savremena saobraćajnica, kolovoz je temeljno rekonstruisan, dobili smo 58 parking mjesta, a znamo da je nedostatak parkinga problem u ovom dijelu grada. Sačuvali smo postojeći drvored i dobili i jedan mali drvored uz ogradu Mašinske škole, kao i urbani mobilijar, klupe i kante za otpatke. Treba napomenuti da su kolege iz preduzeća Čistoća ugradile podzemne kontejnere. Prrethodno su kolege iz Agencije za stanovanje su osvježile fasade okolnih zgrada - istakao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, koji je danas obišao jednu od najljepših ulica u ovom dijelu grada koji je dobio avremenu i bezbjednu saobraćajnicu sa 58 parking mjesta. Dodatno je ozelenjen novim sadnicama bilja, a pstavljen je i mobilijar - klupe i kante za otpatke.

Gradonačelnik je podsjetio da je u toku i izgradnja II faze Podgoričkog parka, kao i da će se na zadovoljstvo rekreativaca i sportista uskoro pristupiti rekonstrukciji poligona u Moskovskoj ulici.
- Mjesna zajednica 13. jul svakako zaslužuje ove investicije i svjesni odgovornosti mi mjesecima unazad ovdje realizujemo jedan vrlo ambiciozan investicioni ciklus koji, između ostalog, podrazumijeva formiranje jedne nove parkovske površine odnosno Podgoričkog parka. U narednih desetak dana privešće se kraju izgradnja ovog preostalog dijela parka, odnosno II faze sve do Visećeg mosta, računamo da će se u narednih 10 dana u potpunosti rekonstruisati i rasvjeta na Bulevaru Jovana Tomaševića. Vjerujem da će i naše najmlađe sugrađane obradovati najava da ćemo uskoro krenuti u rekonstrukciju kultnog sportskog poligona, koji se nalazi u Moskovskoj ulici. Veoma sam zahvalan kolegama koje uprkos teškim vremenskim uslovima sve one zadatke koje su preuzeli realizuju. Ono što ćemo pokušati da uradimo u ovom periodu je temeljna rekonstrukcija Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, druga faza tog projekta se privodi kraju, a asfaltiranje će biti gotovo u narednih nekoliko dana - istakao je gradonačelnik Vuković i dodao da je u toku je i rekonstrukcija Ulice Boška Buhe u naselju Tološi, a završetak radova planiran je kroz dvije sedmice.
- Vidljivo je kako se Podgorica mijenja i kako poprima obrise jednog modernog evropskog grada, a ništa od toga ne bi bilo moguće da nemamo takvu vrijedne ekipe u privrednim društvima - zaključio je gradonačelnik.
Direktor privrednog društva ‘’Putevi’’, Radenko Bulatović kazao je da je rekonstrukcija prve faze Ulica Vasa Raičkovića izvršena u dužini od 240 metara, a širine 8 metara.
- Radovi su obuhvatali uklanjanja oštećenog asfaltnog kolovoza, pripremili podlogu za asfaltiranje, ugradili završni sloj, nakon toga smo iscrtali horizontalnu signalizaciju. Kroz ovu sanaciju uradili smo 58 novih parking mjesta, ova investicija je vrijedna 75.000 eura - saopštio je direktor preduzeća Putevi. ​
Direktor Srednje stručne škole ‘’Ivan Uskoković’’, Srećko Kljajević kazao je da je posebno značajna rekonstrukcija ove ulice zbog nekolika škola u neposrednoj blizini odnosno zbog bezbjednosti velikog broja učenika, kao i ostalih učesnika u saobraćaju.
- Ovo je zona aktivnijeg pješačkog saobraćaja, zona koja ima potrebu za većim stacionarnim saobraćajem, u kojem je prepoznatljiv smireni drumski saobraćaj. Na obodu ove zone nalaze se dvije osnovne škole i tri srednje. U vremenu kada škole rade tu je velika cirkulacija učenika a ova ulica spaja Blok V sa centrom grada. Dobili smo jednu savremenu saobraćajnicu koja će svima koristiti na najbolji mogući način. Dvije komotne pristupne saobraćajnice uljepšale su izgled same škole kao i izgled jedne od najatraktivnijih zona u gradu - naglasio je Kljavević i zahvalio bih se Glavnom gradu gradonačelniku što su prepoznali potrebu da se napravi jedna saobraćajnica koja će razdvojiti pješački, stacionarni i smireni saobraćaj, a uz to će se povećati bezbjednost saobraćaja i bezbjednost učenika.
Posjeta : 47