0
Ministarstvo ekonomije raspisalo
Za 17 linija - pet miliona

    Za Program za unapređenje konkurentnosti privrede za 2020. - koji obuhvata 17 programskih linija od kojih je jedanaest finansijske podrške, dvije programske linije nefinansijske podrške, kao i četiri programske linije koje će se uporedo promovisati i sprovoditi, opredijeljeno je 5,080 miliona eura - Ministarstvo ekonomije raspisalo je Javni poziv za učešće u postupku dodjele sredstava.

Pravo učešća u Programu imaju domaća privredna društva, postojeći i potencijalni preduzetnici, zanatlije i klasteri, a svi aplikanti pojašnjenja mogu dobiti putem mail adrese: programi@mek.gov.me.
Takođe, u okviru III seta mjera podrške privredi od 1.avgusta je počeo Program za subvencionisanje zarada u cilju ublažavanja negativnih efekata epidemije novog korona virusa. Za ovaj Program je do kraja godine opredijeljen je iznos od 18 miliona eura za zarade zaposlenih kroz subvencije, za 25.000 zaposlenih, odnosno za 3.500 preduzeća.
Zahtjevi za subvencije se podnose, kao i u prethodnom periodu, elektronskim putem i upotrebom digitalnog sertifikata (uz obavezu prethodnog podnošenja IOPPD) posredstvom elektronskog servisa „Program za dodjelu subvencija“ koji je realizovan na portalu Poreske uprave Crne Gore (https://eprijava.tax.gov.me/TaxisPortal). Preduzetnici koji ne posjeduju digitalni sertifikat za rad sa e-servisima Poreske uprave Crne Gore, zahtjev podnose unošenjem traženih podataka na web stranici https://www.subvencije.me, uz prethodno podnešeni GPPFL/ZPO obrazac.
Posjeta : 57