0
Kršio mjere Ministarstva zdravlja o sprečavanju širenja koronavirusa
Krivična protiv - sveštenika!

    Službenici Centra bezbjednosti Podgorica podnijeli su krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog kršenja mjere Ministarstva zdravlja o sprečavanju širenja koronavirusa dok je jedna osoba lišena slobode zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.
Policija je juče podnijela krivičnu prijavu protiv sveštenog lica M.L. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstevnim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.


On je juče, zajedno sa Mitropolitom Amfilohijem u crkvi Svetog Ilije u mjestu Carine služio liturgiju kojoj je prisustvovalo oko 50 građana.
M.L. je na ovaj način prekršio privremenu mjeru Ministarstva zdravlja o okupljanjima građana kojom je ograničeno okupljanje na maksimalno 40 osoba na otvorenim javnim mjestima, a na 20 osoba na zatvorenim, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra.
Na navedenom skupu S.I. je istakao dvije zastave druge države i on je lišen slobode sinoć zbog počinjenog prekršaja iz člana 23 Zakona o javnom redu i miru. S.I. je jutros priveden nadležnom sudiji za prekršaje radi daljeg postupanja.
Posjeta : 54