1
Kolašin 1600
Do kraja godine - novih šest kilometara ski staza!

    Novootvoreni planinski centar Kolašin 1600, u koji je Vlada Crne Gore do sada uložila više od 17 miliona eura, dobiće do kraja godine novih šest kilometara ski staza.

Izgradnja ski staza je u toku, a izvođač radova je podgoričko preduzeće “Gradnja inženjering”. Vrijednost ugovora, koji je obuhvatio izradu idejnog rješenja i glavnog projekta za 10 kilometara ski staza i izgradnju šest kilometara u prvoj fazi radova, iznosi 1,2 miliona eura.
Nove skijaške staze ispunjavaće sve standarde i norme Međunarodne skijaške federacije (FIS), sadržaće ograde za usmjeravanje skijaša, zaštitne ograde, kao i odgovarajuću signalizaciju.
Realizacija projekta doprinijeće znatnom poboljšanju kvaliteta ponude na ovoj atraktivnoj zimskoj turističkoj destinaciji, imajući u vidu da će skijašima na raspolaganju biti ukupno 12,5 kilometara staza.
Nova šestosjedna isklopiva žičara kapaciteta 2600 skijaša na sat i ambijentalni restoran Troglava otvoreni su početkom protekle godine, a prvi koji je prošao nove ski staze bio je legendarni jugoslovenski skijaš Bojan Križaj.




Posjeta : 598