2
Amfilohije u liturgijskoj besjedi na temeljima ranohrišćanskog hrama na drevnoj Duklji kod Podgorice
Korona virus - osveta prirode!

    - To se događa zbog toga što čovjek svoju ljudsku prirodu ne upotrebljava na način kako je to Bog blagoslovio. A Bog je blagoslovio prvoga čovjeka i prvu ženu riječima: Rađajte se i množite se i napunite zemlju. To je blagoslov da se napuni zemlja novim pokoljenjima. A oni koji su skrenuli sa toga Božjega puta, oni danas, namjesto da rađaju, stvaraju brakove koji su lažni brakovi, koji su poklonjenje ljudskim strastima i ljudskim nemoćima koje izrabljuju i uništavaju ljudsku prirodu - mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije govorio je danas o korona virusu kao osveti prirode zbog čovjekovog nasilja nad njom.

Kazao je da se u isto vrijeme ozakonjuje i ubijanje djece u materinskim utrobama.
- I to postaju zakoni te moderne Evrope koja time postaje nova Sodoma i Gomora. A od Sodome i Gomore na kraju je ostalo Mrtvo more, u kome od tada do danas nema nikakvog života. To je, dakle, put Sodome i Gomore, put smrti, put ništavila, obogotvorenja smrti i onoga što je prolazno, poklonjenja demonskim silama i odricanja od Božjega puta, odricanja od istinske upotrebe tvorevine koju nam je Bog dao i od istinske upotrebe ljudske prirode na način kako je to Bog blagoslovio - poručio je Mitropolit MCP.
Amfilohije je dodao da je iz poznatih razloga danas mali broj sabranih na tom svetom mjestu.
- I pored toga, ovdje je danas veliki sabor, jer su sabrani vladari koji su ovdje vladali, na čelu sa Svetim Jovanom Vladimirom, i svi oni koji su gradili ovu svetinju, obnavljali je, u njoj se krštavali. Prisutni su, jer je prisutan sam Gospod Bog naš koji i sve njih čini prisutnim. Svi oni se raduju što i mi nastavljamo ovo sveto djelo - zaključio je Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.
Posjeta : 155