2
Predsjednika Vlade Crne Gore sa predstavnicima turističke privrede i hotelijerima
Hotele otvaraju - polovinom maja!

    - Turističkoj privredi i hotelijerima već od 4. maja biće stvorene pretpostavke za rad malih i srednjih preduzeća, a za drugu polovinu maja planirano omogućavanje rada u ugostiteljstvu i uslužnim djelatnostima, poštujući epidemiološka pravila i procedure. Otvorićemo i naše marine za sva plovila, i zahtijevam da se od danas pripremamo za korišćenje tog resursa - istakao je predsjednik Vlade Crne Gore DuškoMarković na sastanku sa hotelijerima i predstavnicima turističke privrede.

Predsjednik Vlade rekao je da Crna Gora nije uvela vanredno stanje jer ono ograničava ne samo slobode i prava, nego i stvaralački i preduzetnički potencijal u svakom segmentu.
´ I po rezultatu na suzbijanju epidemije, i po modelu upravljanja, Crna Gora se razlikuje od drugih zemalja – kazao je predsjednik Vlade.
Premijer je na kraju sastanka rekao da je dobio dragocjene informacije i predloge i da će oni biti pažljivo analizirani u Vladi i Ministarstvu turizma.
- Dakle, udružićemo i snage i znanje da održimo turizam kao našu kapitalnu privredu. Želimo da sačuvamo svako radno mjesto u turizmu, Vlada će pomoći direktno zaposlenima. Turizam nije samo sektor, već moćan tržišni instrument naše ekonomske i monetarne stabilnosti. Zbog toga ćemo ga staviti u prvi plan naših ekonomskih mjera, i uskoro izići sa odlukom kojom ćemo očuvanje naših kompanija i preduzetnika u turizmu, kao i radnih mjesta, podržati sa oko pet miliona eura iz budžeta – poručio je predstavnicima turističke privrede i hotelijerima na sastanku predsjednik Vlade Duško Marković.




Posjeta : 85