2
Dopremljena medicinska oprema
Potvrda da Vlada ima - potencijal da zaštiti!

   - Tri i po tone zaštitne opreme značiće sigurnost za naše zdravstvene radnike, ali i za pripadnike svih službi koje su na prvoj liniji odbrane od koronavirusa. Prilika je da se u ime Vlade još jednom zahvalim biznismenu Petrosu Statisu što se odazvao ličnoj molbi premijera Duška Markovića, i uz pomoć Mohameda Šajbanija uspio da nam sve ovo obezbijedi u kratkom roku. Ovaj kontigent pomoći je zapravo potvrda da Vlada ima sposobnost, potencijal i odlučnost da zaštiti svakog građanina, svaku porodicu i sve nas od ove opake epidemije - istakao je Šef Kabineta predsjednika Vlade Dragoljub Bulatović povodom prvog kontigenta medicinske opreme koja je stigla večeras, a koju je crnogorskom zdravstvenom sistemu donirao biznismen Petros Statis.

Bulatović je ocijenio je da je oprema stigla u pravom trenutku kada su naši postojeći resursi bili na izmaku te da zato da oprema nema cijenu.
Rukovodilac Kriznog operativnog štaba za zdravstvo profesor dr Ranko Lazović rekao je na aerodromu da je stigla količina opreme kojom će biti zadovoljene potrebe crnogorskog zdravstvenog sistema u naredne 3-4 sedmice kada nas čeka vrhunac epidemije.
Posjeta : 53