0
Press konferencija lidera "DF" o novim detaljima u slučaju "lažnog državnog udara'
Optužnicu ruši - odbijanje Interpola!

      - Centrala Interpola je 3. decembra 2019. odbila njegov zahtjev, povukla potjernicu za Šavivom i Asadom uz obrazloženje da se ardi o politički motivisanom zahtjevu. To je krunski dokaz koji potvrđuje odbranu "DF" da je lažni državni udar imao politički motiv, da ga je naredio Milo Đukanović, a da je Katnić bio samo puki izvršilac čiji je zadatak bio da se sačuva vlast da se sačuva veza između organizovanog kriminala i crnogorske vlasti i da se spriječi promjena vlasti i dolazak opozicije na vlast. Sada postavljamo pitanje Milivoju Katniću da li će podići optužnicu protiv 10 stranih državljana na kraju ove istrage i fijaska koji je doživio od centrale Interpola i da li će dopis Interpola kojim se odbija zahtjev ući u spise predmeta kod Apelacionog suda koji treba da odlučuje o žalbi Mandića i Kneževića na presudu Višeg suda za lažni državni udar - istakao je Nebojša Medojević na press konferenciji lidera "DF" o novim detaljima u slučaju "lažnog državnog udara´.

- Glavni specijalni tužilac pokušao je da za lažni državni udar optuži i 10 stranih državljana koji su bivši agenti FBI, CIA; MOSAD...među njima su bila Šaviv i Asad. Katnić je u julu 2019. dao nalog za proširenje istrage i sudija za istragu Bašović odredio im je i pritvor. Raspisana je crvena interpolova potjernica i to je bio pokušaj Katnića da pokaže da iza njegovih aktivnosti stoje zapadne strukture - ukazao je prethodno Medojević.
- - "Demokratski front" danas želi da pozove glavnog specijalnog tužioca Republike Srbije da u funkciji istine i pravde i utvrđivanja konkretnih činjenica nastavi rad bar s onolikim entuzijazmom kako je radio 2016., kako je radio sa Milivojem Katnićem radeći na utvrđivanju tadašnjih činjenica, da nastavi sa izviđajem i da obavijesti ne samo javnost Srbije nego i javnost regiona kako napreduje utvrđivanje činjenica za ovaj slučaj šverca oružja koji su zajedno organizovali Milivoje Katnić i Mirko Velimirović. Posebno, vlast, kako bi se srpski državljani koji se još nalaze u zatvoru i Branka Milić u ambasadi Republike Srbije kako bi oni, kao i oni koji su prije toga mjesecima držani u zatvoru u Crnoj Gori kako bi mogli doći do pravde i istine. Ta istina je neumoljiva, surova za Milivoja Katnića, surova za agenturu Mila Đukanovića u Beogradu, a nije ih mallo koji rade za njega i za prljavi novac od kokaina i raznih drugih roba koji podržavaju Mila Đukanovića u Beogradu, da se ta istina saopšti građanima Crne Gore i da se sve ovo što se dešava nekako osvijetli sa one prave strane. "DF" traži od državnih organa Srbije, poziva Tužilaštvo Srbije, glavnog specijalnog tužioca Srbije da odradi posao kako bi istina isplivala na površinu i da ne dozvoli da ih neki Milivoje Katnić iz Crne Gore plaši podacima i izjavama koje je dao Saša Sinđelić kada je došao iz Srbije u Crnu Goru - apelovao je Andrija Mandić i dodao:
- Upravo je Tužilaštvo Srbije došlo do podataka da to što je govorio Sinđelić, da su to najobičnija podmetanja i da je on samo bio u funkciji jednog lažnog suđenja na kojem su trebali srpski političari u Crnoj Gori da budu osuđeni, srpski državljani koji su došli u Crnu Goru da budu osuđeni i dvojica nama nepoznatih ruskih državljana, kako bi se ispunila odvratna priča kako su Rusi uspjeli da izaberu predsjednika SAD, ali niijesu uspjeli da u Crnoj Gori urade nešto značajnije nego su doživjeli tešku kompromitaciju. Svi znamo da se radi o običnim ppodmetanjima, ali da bi se sve tomoglo raskrinkati i utvrditi, neophodno je da svako odradi svoj posao i očekujemo da će Glavno specijalno tužilaštvo u Srbiji, kao i Tužilaštvo Srbije uraditi ono što je do njihh. Pozivamo ih da to urade, da saslušaju Milivoja Katnića i Mirka Velimirovića i da im oni daju odgovore o švercu oružja koji su zajedno radilina području južne srpske pokrajine Kosovo i Metohija.
Posjeta : 250