0
Ministar sporta i mladih na Sajmu sporta u Nikšiću
Gradimo put - budućim reprezentativcima!

- Nakon fantastičnog odziva koji smo imali u Bijelom Polju na Sajmu sporta koji je održan istim povodom, cilj koji stoji pred Ministarstvom sporta i mladih, jasniji je nego ikada: podsjetiti djecu koja su tek krenula da se bave sportom, da ne gube strast prema tome što rade, da je igrati za reprezentaciju san koji se ostvaruje ako su dovoljno istrajni, hrabri i uporni. Zamisao je takođe da podsjetimo naše reprezntativce da im je država zahvalna na doprinosu koji su dali u Evropi i svijetu, kao i na odanosti i časnom predstavljanju ove naše male ali države velikog srca - naglasio je ministar sports i mladih Nikola Janović na svečanom otvaranju Sajma sporta koji je u cilju promocije Dana reprezentacije održan u dvorani Sportskog centra u Nikšiću .

- Ne smijemo zaboraviti na važan faktor, a to je svakako uloga roditelja uz čiju podršku djeca lakše pronađu pravi put, pa je ovo neka vrsta apela i na njih da vjeruju u to što sport stvara, a to je zdrava budućnost - dodao je Janović.
Ministar Janović dodaje da ako makar jedno dijete koje se nalazi ovdje danas sa nama, odluči da se bavi sportom i krene putem koji vodi do reprezentacije, ovaj događaj je uspio. Neću Vam govoriti da je lako, jer nije. Nije lako biti među najboljima i nije lako predstavljati jednu državu, ali ima nešto u tom osjećaju odgovornosti koji čini sport posebnim. Osjećaj da jedna nacija stoji iza tebe je najteži i najljepši osjećaj koji jedan sportista može da doživi u svojoj karijeri - zaključuje Janović.
Pod okriljem slogana “Reprezentacija u srcu” sa nivoa sportskih klubova šalje se snažna poruka o uticaju sporta i pripadnosti crnogorskoj reprezentaciji.
Navedenom sajmu prisustvovalo je, pored ministra Janovića, predsjednika opština Nikšić Veselina Grbovića, Danilovgrad Zorice Kovačević, Šavnik Vlatka Vukovića, Plužine Mijuška Bajagića, Pljevlja Ivana Golubovića, Žabljak Veselina Vukićevića, i preko dvije i po hiljade drugih učesnika. Od značaja je naglasiti i da je na sajmu predstavljeno preko 70 klubova . Posebno raduje činjenica da je Sajmu priusustvovao i veliki broj djece koja, nadamo se, u budućnosti mogu postati crnogorski reprezentativci.
Posjeta : 245