1
U 3. kolu grupe D Preliminarnog dijela Svjetske lige u Ovijedu Španija - Crna Gora 6:11
Za čelo grupe - "ajkule" potopile "furiju"!

    Vaterpolisti Crne Gore savladali su u Ovijedu Španiju 11:6 u meču 3. kola grupe D Preliminarnog dijela Svjetske lige. "Ajkule" su odličnom partijom i trijumfom nad vicešampionom Evrope i svijeta (Španija igrala finala na posljednja tri velika takmičenja) osvojile prvo mjesto u grupi pa će u četvrtfinalu kao domaćini igrati sa Hrvatskom 17. marta.

Od starta smo imali igru u svojim rukama, poveli golovima Draškovića, a na poluvrijeme otišli sa golom prednosti 4:3 (pogađali Pješivac i Moskov). Španija je izjednačila početkom treće dionice, a onda sjajna serija od 5:0 (po dva gola Draškovića i Ukropine, jedan Đurđića) za veliku prednost. Do kraja su mrežu domaćina tresli još Ukropina i Petković.
Sastav i strijelci: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Aleksa Ukropina 3, Marko Petković 1, Dušan Matković, Vlado Popadić, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić 1, Nikola Moskov 1, Dušan Banićević, Dragan Drašković 4, Stefan Pješivac 1 i Petar Tešanović.
Odličan rezultat nakon bronze na Evropskom prvenstvu, a ono glavno "ajkule" čeka krajem marta kada se igraju kvalifikacije za Olimpijske igre u Roterdamu.

Posjeta : 223