2
U polufinalu EP za vaterpoliste Crna Gora - Mađarska 8:10 (2:1, 1:3, 1:4, 4:2)
"Ajkulama" ostaje - borba za bronzu!

    Vaterpolisti Crne Gore poraženi su u polufinalu Evropskog prvenstva od domaćina Mađarske 8:10 (2:1, 1:3, 1:4, 4:2) . "Ajkule" će u nedjelju od 17,30 igrati sa Hrvatskom za bronzu. Mađari će se za zlato boriti sa Španijom.

Izabranici selektora Vladimira Gojkovića nijesu uspjeli da ponove izdanje iz četvrtfinalnog duela sa Italijom. Odbrana i golman Dejan Lazović bili su na svom nivou, ali su slabija igra u napadu i dosta neiskorišćenih igrača više koštali crnogorske vaterpoliste povoljnijeg rezultata i plasmana u četvrto evropsko finale. Umor je bio vidan kod Ivovića i drugova i bilo je teško do kraja parirati jakom domaćinu pred punom Duna Arenom.
Crna Gora je povela 2:0, vodila je i 3:2 početkom posljednje četvrtine. Domaćin je u posljednjem minutu drugog dijela meča prvi put došao u vođstvo (4:3), u trećoj četvrtini je prednost povisio na 6:4, a kasnije i na 8:5. Crnogorska selekcija u finišu meča uspjela je da zaostatak svede na gol, ali nije imala snage za veliki preokret.
Najzaslužniji za trijumf Mađarske bili su golman Viktor Nađ sa 12 odbrana i Deneš Varga sa četiri gola. U crnogorskoj selekciji najefikasniji je bio Đuro Radović sa tri, dva je postigao Stefa Pješivac, a po jedan Bogdan Đurđić, Dragan Drašković i Marko Petković.
CRNA GORA - MAĐARSKA 8:10 (2:1, 1:3, 1:4, 4:2)

Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Kolombo (Italija)
CRNA GORA: Lazović, Brguljan, Radović 3, Petković 1, Čučković, Obradović, Vidović, Đurđić 1, Ivović, Spaić, Drašković 1, Pješivac 2, Tešanović.
MAĐARSKA: Nađ, Anđal, Manherc, Zalanki 2, Vamoš 1, Hošnjanski, Pol 1, Janšik, Erdelji 1, Varga 3, Mezei 1, Harai, Vogel.





Posjeta : 858