2
Vanredna press konferencija lidera "DF" povodom eskalirajuće krize u crnogorskom pravosuđu
Kalkulacije i vratolomije - odlažu glavni pretres!

             - Smatramo da je neophodno da dođe do održavanja glavnog pretresa na Apelacionom sudu, ali neophodno je i da se predsjednik Apelacionog suda Mušika Dujović najzad oglasi i objasni javnosti zašto već mjesec ipo traju ovakve kalkulacije i ovakve vratolomije, gdje se sudije Apelacionog suda redom izuzimaju. Znači li to da će se trpiti politički pritisak ili je presuda Apelacionog suda već donesena? Treba nam zvanična informacija o sastavu vijeća, a ako u njemu budu Seka Piletić i Seka Žižić, tražićemo njihovo izuzeće - naglasio je Milan Knežević, jedaan od lidera "DF", na vanrednoj press konferenciji povodom eskalirajuće krize u crnogorskom pravosuđu.


- Premijer je javno govorio da mu Budimir Šegrt nije govorio ništa i da ga nije obavještavao o planovima DF i nekakvih patriotskih grupa iz Srbije i bezbjednosnih službi iz Amerike da se planira državni udar. I mi smo zbog toga podnijeli krivičnu prijavu protiv Suzane Mugoše, Vesne Pejan i Dragice Vuković zato što nisu dozvolile saslušanje Duška Markovića jer da su utvrdile da su Budimir Šegrt i Ticiano Masu govorili istinu. Vrhovno državno tužilaštvo proglasilo se nenadležnim i prijavu je proslijedilo SDT. I SDT se proglasilo nenadležnim i proslijedilo je Osnovnom državnom tužilaštvu. Prije dvs dana dobilli smo odbačaj u kojem nam tužilja objašnjava da je sudija imala pravo slobodne procjene koristeći ZKP, da mi imamo mogućnost da u žalbenom postupku utičemo na sve ovo. Da je kriza u crnogorskom pravosuđu doživjela kulminaciju mnogo ranije dokaz je i to da se na Apelacionom sudu sve vrijeme krije od crnogorske javnosti da sudije kojima je dodjeljen predmet po žalbi naših advokata redom traže izuzeće - ukazao je Knežević.
- Zakazali smo vanrednu presss konferenciju u Skupštini Crne Gore zbog eskalirajuće krize u crnogorskom pravosuđu i jer se juče na portalima u Crnoj Gori i regionu pojavio snimak, kućni uradak na kojem se vidi sin sudije Suzane Mugoše u porodičnom ambijentu, kako na brutalan način vježba razbijanje demonstracija, očigledno DF i vjerovatno zamišlja nekoga od nas trojice dok ga majka, koja je sudija Višeg suda, kuraži i objašnjava kako se to tretira po zakonnu o krivičnom postupku kao prekomjerna upotreba sile kada se utvrdi da je jastuk, illi neko iz DF, mrtav. Na snimku je, očigledno i njegov otac, ali nas interesujje samo sudija Višeg suda i kao osoba koja se u slučaju državni udar više puta pozvala na ZKP, da je pravo ćudo da taj ZKP uopšte i postoji. Pozvaću ministra Pažina, koji je član Sudskog savjeta, da se izjasni da li je Suzana Mugoša prekršila etički kodeks sudija i da li je ona dostojna za obavljanje sudske funkcije nakon ovog objavljenog snimka - istakao je predsjednik "DNP".
- Podsjetiću da je na moje poslaničko pitanje ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić saopštio da je sina Suzane Mugoše zaposlio bez konkursa 29. juna 2018., dvadesetak dana prije nego što je Suzana Mugoša, suprotno ZKP, dodijelila status svjedoka Saši Sinđeliću i na taj način potvrdila formalno pravno da je on govorio istinu, a kakva je njegova istina vidjeli smo da je završio u zatvoru u Hrvatskoj, a da je bilo istina sve što smo mi saopštavali. Dakle, ovdje su se stekli i elementi bića krivičnog djela zloupotrebe službenog položaja i trgovine uticajem jer je Suzana Mugoša, očigledno, zbog svoje uloge u postupku za državni udar iskoristila službeni položaj i preko ministra unutrašnjih poslova, bez konkursa, zaposlila sina - dodao je Knežević:
- Takođe, podsjetiću da je sudsko vijeće podnijeloo krivične prijave i protiv Andrije Mandića i mene zato što smo tvrdilli da se presuda za državni udar nalazi u fioci još od 2018., a protiv Mandića dodatno zato što ih je podsjetio na aferu Drajfus.

Posjeta : 89