1
Na otvaranju vaterpolo Evropskog prvenstva Slovačka - Crna Gora 4:15 (2:1, 0:6, 1:4, 1:4)
Prednost rasla - do plus 11!

    Vaterpolo reprezentacija Crne Gore savladala je Slovačku 15:4 na startu Evropskog prvenstva u Budimpešti u sklopu grupe "A".
Rival "ajkula" bolje počeo meč i prvu četvrtinu dobio 2:1. Izabranici selektora Vladimira Gojkovića odlučujući prednost stekli su u drugoj četvrtini, koju su dobili 6:0 i na polovini meča poveli 7:2. Razlika je rasla, a u posljednjem dijelu bilo je i 11 golova.

Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji bio je Aleksandar Ivović sa četiri, Dragan Drašković postigao je tri, Draško Brguljan i Đuro Radović bili su strijelci po dva, a Uroš Čučković, Stefan Vidović, Marko Petković i Stefan Pješivac po jednog gola. Strijelci za Slovačku bili su Maroš i Marek Tkač, Martin Kolarik i Juraj Zatovič.
Slovačka - Crna Gora 4:15 (2:1, 0:6, 1:4, 1:4)

Slovačka: Hoferica, Čaraj, Zatovič 1, Furman, Mitruk, Molnar, Maroš Tkač 1, Marek Tkač 1, Bielik, Kovačik, Kolarik 1, Balaž, Kozmer
Crna Gora: Lazović, Brguljan 2, Radović 2, Petković 1, Čučković 1, Obradović, Vidović 1, Đurđić, Ivović 4, Spaić, Drašković 3, Pješivac 1, Tešanović.
Dva dana kasnije rival je Hrvatska od 20,30, dok ćemo 18. januara igrati sa Njemačkom od 17,30. Direktan plasman u četvrtfinale izboriće prvoplasirane ekipe iz četiri grupe, dok će drugoplasirane i trećeplasirane igrati osminu finala.
U grupi "B" su Srbija, Rumunija, Holandija i Rusija, u "C" grupi igraće Španija, Mađarska, Turska i Malta, a u "D" se nalaze Italija, Grčka, Francuska i Gruzija.




Posjeta : 872